A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Волонтерський виступ за тисячу кілометрів! (ВІДЕО)

Дата: 20.05.2022 12:25
Кількість переглядів: 328

Нещодавно на прохання почесного консула України у м. Тарнів (Польща) був запрошений наш земляк – почесний громадянин Жашкова, музикант, пісняр, педагог, рекордсмен України та заслужений працівник культури України Іван Іванович Сухий.

У Тарнові, що знаходиться за 1000 км від Жашкова, було організовано ряд заходів з нагоди Дня праці, Свята Державного прапора і Національного свята Конституції. Але цьогоріч все було присвячено Україні, зокрема – збору благодійних коштів для підтримки нашої Батьківщини в період війни.

Серед артистів з Тернополя, Києва, Ковеля, які представляли Україну за її межами, - викладач із Жашкова, керівник Зразкового ансамблю гармоністів Іван Сухий, який охоче прийняв запрошення на участь у благодійних заходах, зазначивши: «Сьогодні кожен має працювати на перемогу, воювати і допомагати на своєму фронті. А мій фронт – це творчість і культурна діяльність».

Упродовж двох днів Іван Іванович давав концерти у складі інших учасників заходів. Поляки охоче сприймали українські мелодії та пісні, всіляко підтримували наших виконавців – як оплесками, так і фінансовими внесками.

Яскраві виступи Івана Сухого, який за традицією грав на сцені із гербом міста Жашків, супроводжувались криками «Браво!», «Слава Україні!» та іншими позитивними закликами.

На всіх волонтерських концертах майоріли українські прапори, співали гімн України та невмирущу пісню «Ой, у лузі червона калина», підтанцьовували в такт мелодіям, а також вшановували наших бійців та всіх жертв війни хвилиною мовчання.

Польський народ переймається долею України, її сьогоденням і майбутнім, їх всебічна підтримка відчувається в усьому.

Два дні виступів транслювались по польському національному телебаченні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь