A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Жашківська громада віддала шану Герою-земляку, який загинув у бою з окупантами, Костянтину Водоп’яну (ВІДЕО)

Дата: 13.05.2022 17:18
Кількість переглядів: 496

Сумна звістка знову сколихнула Жашківську громаду, яка втратила на війні іще одного земляка – уродженця с. Олександрівка Жашківської міської територіальної громади Костянтина Водоп’яна.

Старший солдат Костянтин Миколайович Водоп’ян (13.04.1997 р.н.) здобув середню освіту в рідному селі Олександрівка, вищу – за спеціальністю «соціальний працівник» в Національному педагогічному університеті ім. М. П. Драгоманова. Костянтин мріяв служити в десантно-штурмових військах, але за станом здоров’я, був не придатний до військової служби. Тож деякий час працював за кордоном, аби зібрати кошти на операцію з поліпшення зору і врешті здійснити свою мрію. Лише після цього у 2018 році розпочав службу за контрактом в десантно-штурмових військах Збройних Сил України. У жовтні 2021 року – звільнився та готувався продовжити контракт зі ЗСУ. Втім, 24 лютого 2022 р., з початком повномасштабної агресії росії проти України, з’явився до 2 відділу Уманського РТЦК та СП, аби стати на захист Батьківщини. Наступного ж дня був призваний на військову службу до десантно-штурмових військ ЗСУ. Костянтин Миколайович відмінно виконував свої функціональні обов’язки, користувався авторитетом серед колег та підлеглих, виявляв мужність і патріотизм під час виконання бойових завдань. 5 травня вірний військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, Костянтин Водоп’ян загинув, отримавши множинні кульові травми тіла.

З Героєм-земляком Жашківська громада прощалася 13 травня. На колінах, живим коридором пам’яті зустріли його жителі й гості Олександрівки, де настоятель місцевого Храму Покрови Пресвятої Богородиці протоієрей Анастасій спільно з іншими священниками ПЦУ відправили чин панахиди за загиблим захисником. Опісля траурна процесія пройшла селом, шкільним стадіоном, вигукуючи «Герої не вмирають!», та рушила до місця останнього спочинку солдата – центральне кладовище у Жашкові, де Костянтина Водоп’яна також зустріли й провели  живим коридором пам’яті.

Упродовж церемонії прощання з Героєм-земляком, за бажанням його матері, молитви й промови виголошували лише священники.

 

Поділяють горе рідних і близьких Костянтина, висловлюють щирі співчуття з приводу непоправної втрати сина, брата й друга  міський голова Ігор Цибровський, депутатський корпус, виконавчий комітет і апарат виконкому Жашківської міської ради.

Сьогодні уся Жашківська громада у скорботі та молитві низько схилила голови перед світлою пам’яттю вірного сина України. Подвиг молодого воїна заради миру, заради нас усіх назавжди залишиться в пам’яті українців.

Вічна слава і честь… Герої не вмирають!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь