A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

warcrimes.gov.ua - головна платформа збору доказів злочинів РФ

Дата: 17.03.2022 14:38
Кількість переглядів: 130

Офісом Генерального прокурора здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактами організації представниками влади Російської Федерації та Республіки Білорусь за попередньою змовою групою осіб посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, ведення агресивної війни, поєднане з умисними вбивствами.

Для того, аби вся важлива інформація згодом змогла бути використана Офісом Генерального прокурора в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі та в українських судах, а також під час потенційних спеціальних міжнародних трибуналів, її необхідно відповідально і кваліфіковано зібрати і оформити згідно з міжнародно визнаними стандартами. Ці докази також будуть використані Міністерством закордонних справ у Міжнародному суді ООН, Міністерством юстиції в Європейському суді з прав людини.

Вся важлива інформація про міжнародні злочини Російської Федерації має бути акумульована і задокументована правильно. Для цього вже створено та функціонує єдиний ресурс warcrimes.gov.ue. Це своєрідний доказовий хаб, з яким працюють всі правоохоронні і державні органи. На сайті платформи покрокова інструкція для тих, хто передає свідчення про злочини Російської Федерації. Дотримуючись її, кожен зможе зробити великий вклад у нашу спільну перемогу і на юридичному фронті.

Прокуратура України вже має досвід з розслідування воєнних злочинів країни-агресора. Прокурорпи вже протягом тривалого часу використовують спеціальні механізми для правильної консолідації усієї необхідної інформації. Так, наразі існує аналітична система I-DOC, яку ще у минулому році презентовано в рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка реформи сектору кримінальної юстиції в Україні», наданої Посольством США в Україні.

Ця аналітична система буде інтегрована та синхронізована з ресурсом warcrimes.gov.ue, що дозволить здійснювати аналіз та систематизацію розслідувань воєнних злочинів та злочинів проти людяності з метою використання на національному та міжнародному рівнях.

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь