Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

15 лютого у Жашкові вшанували учасників бойових дій на території інших держав та урочисто відзначили 33 річницю виведення радянських військ із Республіки Афганістан (ВІДЕО)

Дата: 21.02.2022 14:48
Кількість переглядів: 1008

Щороку, цього пам’ятного дня, колишні молоді бійці, а нині ветерани війни, рідні загиблих згадують своїх синів, чоловіків, побратимів, життя яких обірвалося в Афганських ущелинах. А разом з ними вшановують полеглих воїнів-інтернаціоналістів представники влади та громадськість. За традицією вони пройшли урочистою ходою центральними вулицями міста та поклали квіти до пам’ятних знаків.

Біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам відбувся мітинг з поминальною панахидою,хвилиною мовчання та символічним опусканням на коліно ветеранів Афгану. Цьогоріч взяв участь у місцевих заходах і голова Уманської РДА Ігор Миклащук, який під час мітингу вручив Подяку райдержадміністрації голові Жашківської районної спілки ветеранів Афганістану (воїнів – інтернаціоналістів) Олегу Куклі.

Продовжились урочистості в актовій залі КЗ «Мистецька школа». Тематичну концертну програму підготували працівники КЗ «Жашківський міський будинок культури»  та викладачі й вихованці КЗ «Мистецька школа» під егідою відділу культури, молодіжної політики, спорту і туризму Жашківської міської ради. Слова вдячності за хоробрість і відвагу, високу громадянську відповідальність, чесне і сумлінне виконання військової присяги висловили усім воїнам-інтернаціоналістам, в особі присутніх на заході, голова Жашківської територіальної громади Ігор Цибровський і голова районної організації воїнів Афганістану Олег Кукла,  наголошуючи на тому, що немає виправдання жодній війні, яка залишає по собі лише руйнування, втрати і невиліковний біль.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь