A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

У громаді запрацював новий спортивний осередок для теоретичного навчання та фізпідготовки юного і дорослого спортсмена (ВІДЕО)

Дата: 04.02.2022 15:38
Кількість переглядів: 1617

Днями у Жашкові відбуласася приємна подія – на базі Жашківського ЗЗСО І-ІІІ ст. №2 урочисто відкрили спортивну залу теоретичного навчання та кімнату фізичної підготовки юного і дорослого спортсмена, що, передбачається, використовуватиметься для проведення навчально-тренувальних занять вихованців та спортсменів СК «Жашківська громада» , який представляють юні і дорослі футболісти.

Упродовж останніх років у Жашківській громаді ведеться ґрунтовна робота, спрямована на виховання здорового, фізично загартованого покоління. Популяризуються різні спортивні напрямки,серед яких чимала увага приділяється дитячо-юнацькому футболу. Відроджувати цей вид спорту в громаді почали 3 роки тому, за ініціативи тоді голови ФСК «Жашків», нині директора КУ «Стадіон ім.Ю.Гагаріна» Богдана Лавренюка та за підтримки міського голови Ігоря Цибровського. Тоді на базі комунальної установи було створено спортивний клуб «Жашківська громада», який наразі  відвідує  близько 60 дітей віком від 3 до 14 років та дорослі спортсмени, які представляють наш край на футбольних змаганнях різних рівнів. За рахунок системних тренувань, які влітку проводяться на стадіоні ім. Ю.Гагаріна, взимку – у спортзалі міської школи №2, рівень технічної майстерності юних футболістів поступово зростає. Втім у футболі, як і у інших видах спорту, важливою складовою успіху є не лише хороша практика, а й  знання теорії –  розуміння тактики гри,тактичних схем, вміння планувати свої ходи наперед тощо.  Саме для цього і потрібна була відповідно облаштовані зали для теоретичного навчання і фізпідготовки, які розміщується на другому поверсі шкільної будівлі, на першому відповідно – спортивна зала для практичних занять, роздягальні та вбиральні.

Ініціатива створення цього спортивного осередку належить директору КУ «Стадіон ім. Ю. Гагаріна», керівнику і тренеру спортклубу Богдану Лавренюку, якому вдалося реалізувати задум за сприяння та підтримки міського голови Ігоря Цибровського, депутатів членів та апарату виконкому міськради, відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму і відділу освіти Жашківської міської ради, ВУЖКГ, а також багатьох небайдужих громадян, що займаються підприємницькою діяльністю: родини Вусиків, С.Бондара, О.Вороніна, В.Гарбулінського, М.Демченка, О.Довгановського, А.Дучака, М.Поліщука, родини Пісківців. В.Полотняка, Р.Солонька, Р.Юрченка, В.Ясінського, ТОВ «ГРІНВУД ІНДАСТРІ», ТОВ «САМІТ ГРУП».

Безумовно, введення в дію такого спорткомплексу позитивно позначиться на подальшому розвитку дитячо-юнацького футболу в громаді – підкреслив очільник Жашківської ТГ Ігор Цибровський, подякувавши усім, хто доклав зусиль до його створення і облаштування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь