A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Про стан ринку праці Жашківського району за  2021 рік

Дата: 02.02.2022 22:08
Кількість переглядів: 835

Фото без описуСтаном на  1 січня  2022 року  в районні філії перебуває на обліку 694 зареєстрованих безробітних, з них жителі села – 499 (станом на 01.01.2020 р.¾ 843 безробітних, з них жителі села – 554).

Протягом 2021 року надано статус безробітного 1200 особам, ( у  2020 році - 1355 особам). Усього мали статус безробітного протягом 2021 року 2043 безробітних, протягом 2020 року  2089 безробітних.

          Протягом 2021  року працевлаштовано за направленням служби зайнятості на підприємства та організації 670 зареєстрованих безробітних громадян,  204 особи до набуття статусу безробітного ( 2020 рік - 657 зареєстрованих безробітних громадян,  263 особи до набуття статусу безробітного). Для забезпечення тимчасової зайнятості під час пошуку роботи та надання можливості додаткового заробітку спільно з місцевими органами влади та підприємствами району службою зайнятості організовувались та проводились громадські та тимчасові роботи, що дозволило забезпечити тимчасову зайнятість  84 безробітних.

             Додає значні можливості розширення обсягу ефективної зайнятості - залучення безробітних до підприємництва. Працівниками філії постійно проводиться роз’яснювальна робота, в філії працює бізнес-пункт для осіб, що потребують консультацій з питань організації та провадження підприємницької діяльності, де надаються індивідуальні та групові консультації.  Протягом  2021  року 2 особи отримали одноразову виплату  допомоги по  безробіттю та поповнили  ряди приватних підприємців району.

Одним з ефективних методів щодо стимулювання роботодавців до створення та збереження робочих місць є компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування за осіб, які були працевлаштовані за сприянням служби зайнятості.  За 2021 рік  3-м роботодавцям на 4 новостворених робочих місця надано компенсацію єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштованих безробітних.

   Протягом  2021 року всього на обліку перебувало 118 осіб з обмеженими фізичними можливостями. З них 21 працевлаштовані, 2 особи  взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 2 особи підвищували кваліфікацію, 1 особа працевлаштована шляхом виплати допомоги по безробіттю одноразово. Станом на 1 січня 2022 року на обліку перебуває  49 осіб з обмеженими фізичними можливостями.

    Протягом 2021 року перебувало 4 особи з числа внутрішньо переміщених осіб, з яких 2 особи працевлаштовано, 1 особа підвищувала кваліфікацію. Станом на 1 січня 2022 року на обліку перебуває 1 особа з числа внутрішньо переміщених осіб. Всі особи з числа вимушених переселенців, які звернулися до філії, отримали довідку із управління соціального захисту населення про взяття на облік як осіб, які переміщуються із районів ведення АТО. Всі інформаційні матеріали щодо реєстрації переселенців розташовані в доступних місцях філії.

     Протягом   2021 року послугами служби зайнятості скористалося 68 учасників АТО. За звітний період 19 осіб працевлаштовані, 2 особи  взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 4 особи підвищували кваліфікацію .  На даний час 24  учасників АТО перебувають на обліку в філії та їм призначено виплату допомоги по безробіттю, надано індивідуальні профконсультаційні послуги фахівця з профорієнтації, запропоновано взяти участь в різноманітних семінарах філії: семінари з техніки пошуку роботи, семінар для військовослужбовців та учасників АТО, ярмарки вакансій тощо.

   Протягом  2021  року  соціальні послуги в службі зайнятості отримували 539 молодих людей у віці до 35 років. В загальній чисельності незайнятого населення, яке користується послугами філії, частка молоді становить  26,4 відсотків. Працевлаштовано за сприяння служби зайнятості 159 осіб, 12 молодих осіб підвищували свою конкурентоспроможність на ринку праці шляхом професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації, 30 осіб взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

   Один з пріоритетів діяльності служби зайнятості, це розвиток гнучкої і орієнтованої на працевлаштування системи профорієнтації та професійного навчання безробітних. Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня громадян, що шукають роботу, вимогам роботодавців, служба зайнятості організовує професійне навчання безробітних. Протягом   2021 року 50 безробітних проходили профнавчання, перенавчання та підвищення кваліфікації. Значна увага в організації професійного навчання безробітних приділяється методичній роботі та впровадженню і поширенню новітніх технологій.

          За 2021 рік по Жашківській районній філії профорієнтаційними послугами було охоплено 2378 осіб, вони отримали 6233 послуги.

Під конкретне замовлення роботодавців протягом   2021  року було здійснено 93 профвідборів.

Протягом 2021 року підприємствами району заявлено 982 вакансії, які подали 127 роботодавців (протягом 2020 року –  1040 вакансій , 169 роботодавців).

   В Жашківській філії активно впроваджуються нові ефективні механізми самопрезентації, як роботодавців так і шукачів роботи, в режимі он-лайн – презентацій роботодавців та нових он-лайн співбесід за допомогою скайп-зв’язку, для тих, хто шукає місце роботи або ж пропонує його.   Для оперативної та вигідної співпраці роботодавців зі службою зайнятості активно залучаємо роботодавців на створення “Електронного кабінету роботодавця” (ЕКР). Всього створено 241  електронних кабінетів роботодавців. З їх допомогою подано протягом 2021  р. 656 вакансій до Жашківської філії у режимі онлайн, роботодавці можуть переглянути стан укомплектування заявлених вакансій та кількість направлень філії претендентів на роботу та інше.

 У свою чергу 106 безробітних створили  “Електронний кабінет шукача роботи ” (ЕКШ). Тут шукачі роботи мають змогу створити власне резюме, підібрати роботу, ознайомитися з інформацією про тимчасову зайнятість та можливості професійного навчання. Електронною чергою скористалось 181 шукачів роботи, які самостійно записались на прийом до спеціаліста, обравши мету, дату та час відвідування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь