A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

У відділенні стаціонарного догляду с. Вороне завершено комплекс ремонтних робіт (ВІДЕО)

Дата: 01.02.2022 08:33
Кількість переглядів: 1057

У Жашківській територіальній громаді плідно попрацювали над тим, аби відділення Вороненського стаціонарного догляду стало для мешканців терцентру затишною домівкою.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) перейшов у комунальну власність Жашківської міської ради наприкінці 2020 року. Тоді ж очільник громади Ігор Цибровський спільно з депутатами, апаратом виконкому міської ради взялися за вивчення роботи згаданої установи, маючи на меті поліпшити якість надання послуг підопічним, що проживали у двох відділеннях стаціонарного догляду. Провівши аналіз витрат, зокрема на енергоносії, було вирішено оптимізувати  Жашківське відділення (на 26 ліжко- місць), а його мешканців (на той час 15 осіб) перевести у Вороненське відділення (на 35 ліжко- місць), попередньо провівши там комплекс ремонтних робіт, необхідних для належного обслуговування соціально незахищених верств населення та їх комфортного проживання у закладі.

Так, упродовж минулого року, зокрема- кількох останніх місяців, у відділенні стаціонарного догляду с. Вороне було здійснено ряд заходів у цьому напрямку: проведено поточний ремонт каналізаційної та водопровідної мережі (165 061 грн), облаштовано централізоване водопостачання до будівлі (65 000 грн), капітально відремонтовано внутрішні мережі електропостачання, виготовлено проєкт і пройдено експертизу для встановлення пожежної сигналізації будівлі (774 912 грн), замінено 18 вікон на нові енергоощадні (276 783 грн), виконано промивку системи опалення, заключено договір на оренду котельні з теплопостачальною організацією, закуплено електричну плиту для приготування їжі (33 225 грн) та усі необхідні матеріали для проведення поточного ремонту у житлових й підсобних приміщеннях (256 259 грн). Словом всі зусилля і фінанси були спрямовані на те, щоб забезпечити мешканцям комфортні умови, якісний догляд і безпеку.

Наразі ці роботи завершені, облаштовано більшу кількість кімнат для проживання на 52 ліжко-місця. Підопічні Вороненького стаціонарного відділення (станом на 31.01.22р. – 42 особи) умовами задоволені – просторі і теплі кімнати, нові сучасні санвузли, облаштовані зони відпочинку, оновлена і реконструйована їдальня, тощо.  Нині- кажуть підопічні- живеться їм комфортніше, і коло спілкування з переїздом у Вороне розширилось, і прилегла територія дозволяє в теплу пору набутися на свіжому повітрі. Тут дбають про громадян, які потребують сторонньої допомоги, належним чином, в чому особисто переконались, під час робочого візиту до закладу, міський голова Ігор Цибровський і його заступниця Віта Куровська.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь