A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

У Жашкові відзначили День Соборності України (ВІДЕО)

Дата: 21.01.2022 14:28
Кількість переглядів: 915

Щороку, 22 січня, в Україні відзначають одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити – День Соборності України. Саме цього дня у 1919 році відбулася важлива історична подія – проголошення Акту злуки української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки, подія, яка підкреслює, що ми всі – це один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.

 У Жашкові державне свято відзначили 21 січня. Біля пам’ятника нескореному борцеві за волю і незалежність України Т. Шевченку зібралися представники влади і трудових колективів Жашківської громади.

 Мітинг, організований відділом культури, молодіжної політики, спорту та туризму, відбувся за участі працівників КЗ «Жашківський МБК» та учнів міських шкіл № 1 і № 5, які декламували патріотичні вірші, зокрема –  цитували Шевченка.По завершенні заходу присутні, на знак великої вдячності за любов до рідної землі, поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзареві.

 День Соборності України – свято, що є символом прагнення поколінь українських патріотів жити на рідній землі, служити суверенній державі. Цей історичний факт показав вольовий дух нашого народу, важливість його культурних та духовних цінностей. Сьогодні ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь