A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

У громаді працюють над тим, щоб споживачі отримували комунальні послуги безперебійно (ВІДЕО)

Дата: 21.01.2022 11:25
Кількість переглядів: 798

  Для того, щоб жашківчани могли отримувати якісні послуги, працівниками Жашківського виробничого управління житлово-комунального господарства виконується ряд ремонтних та профілактичних робіт, спрямованих на забезпечення надійного і безперебійного функціонування систем водопостачання і водовідведення. Так, днями було встановлено новий резервний насос на каналізаційній насосній станції ІІ-го підйому, яка знаходиться в мікрорайоні Цукрозавод. Ця інженерна споруда здійснює технічні і санітарні заходи, що забезпечують організоване виведення трубопроводами за межі міста, на поля фільтрації, каналізаційних стоків. А встановлений резервний насос виконує функцію заміни в тому випадку, якщо виходить з ладу інший. Це обладнання вартувало Жашківській міській раді 328 тис.грн.

  Загалом з місцевого бюджету щороку спрямовується чимало коштів Жашківському ВУЖКГ на придбання необхідного обладнання, матеріалів, проведення ремонтних робіт, тощо. Однією з причин є невідповідність тарифів на житлово-комунальні послуги, що унеможливлює повернення коштів підприємству за надані послуги. Оскільки виконавчий комітет Жашківської міської ради, аби не навантажувати споживачів, тарифи збільшує керуючись лише підвищенням зарплатні та цін на енергоносії (а попередні роки взагалі не змінювали), то щороку орган місцевого самоврядування зобов’язаний компенсувати підприємству цю різницю. Що визначено прийнятою у міськраді «Програмою про відшкодування різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання і водовідведення». Ці кошти спрямовуються виключно на забезпечення безперебійної роботи комунальних мереж. Так, зокрема, у 2018 році ця сума склала 355 521 грн. (придбання матеріалів, шафи керування, оформлення дозвільної документації), у 2019 – 352 891 грн. (придбання матеріалів та оформлення дозвільної документації), у 2020 – 465 155,84 грн. (проведення гідродинамічного очищення фекальної каналізаційної системи по вул. Перемоги, гідродинамічного очищення свердловини, гідродинамічного очищення свердловини №1, пусконаладка глибинного насоса, пусконаладка гідравлічної станції, електроенергія, геодезія Городище), у 2021 – 136 065,20 грн.(ліквідація мусорних відкладень КНС і чищення самотічного колектора).

  Саме завдяки програмі Жашківської міської ради про відшкодування різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання і водовідведення комунальному господарству вдається попередити аварійні ситуації, аби жителі громади отримували послуги безперебійно. Втім, компенсуючи підприємству різницю в тарифах, міська рада фактично втрачає можливість спрямувати ці видатки на вирішення інших нагальних проблем (у сфері освіти та медицини), але дає можливість споживачам заощадити свої кошти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь