A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Благоустрій та озеленення Стадіону ім. Ю. Гагаріна (ВІДЕО)

Дата: 20.12.2021 16:16
Кількість переглядів: 2649

  У Жашкові впорядковують головний спортивний об'єкт громади – Стадіон ім. Ю. Гагаріна. Упродовж року тут доглядають, зокрема, і за натуральним футбольним полем. Серед робіт, що проводяться навесні та восени є аерація – профілактична процедура, яка допомагає кореневій системі газону легше отримувати воду, повітря та поживні речовини. Сам газон швидше відновлюється після високих навантажень, краще переносить посуху і щедрі опади, запобігає спарюванню трави під снігом.У свій час необхідну для цього техніку орендували, нині ж, аби системно проводити такі роботи, її було придбано за кошти місцевого бюджету. Аератор, безумовно, допоможе утримувати футбольне поле в належному стані упродовж усього року– підкреслив керівник комунальної установи Богдан Лавренюк.

  Особливу увагу на стадіоні приділяють і оновленню паркової зони. Кілька років тому, провівши інвентаризацію зелених насаджень на Стадіоні Гагаріна, було виявлено, що більшість старих дерев вражені омелою, яка хоч і є лікарською рослиною, але водночас повільно вбиває дерево-господаря.  Боротися із нею досить складно, традиційне зрізування гілок не допомагає, тому хворі дерева почали ліквідовувати, поступово замінюючи їх молодими насадженнями. Днями територія стадіону вкотре поповнилась новими деревцями.

  Загалом з бюджету міської ради на озеленення міста, а це територія Стадіону Гагаріна та паркові зони за будинками культури в центрі й мікрорайону Цукрозавод, було виділено 140 тис. грн. Це стане суттєвим поповненням зеленого фонду Жашкова, про що зазначив у своєму інтерв’ю голова Жашківської громади Ігор Цибровський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь