A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Клуб «Пошук» для осіб з інвалідністю у Жашківській районній філії Черкаського ОЦЗ

Дата: 07.12.2021 13:49
Кількість переглядів: 1921

Фото без опису   З нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю в Жашківській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості  3 грудня 2021 року відбулось  засідання клубу «Пошук» для безробітних громадян, що мають інвалідність  за участю представників управлінь та відділів: Інна Кулибаба - головний спеціаліст управління Пенсійного фонду України, Юлія Питель – начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я Жашківської ОТГ, Алла Лавренюк – заступник начальника відділу Жашківського бюро правової допомоги.

   Учасники отримали інформацію з «перших рук» про активні заходи сприяння зайнятості, соціальний захист інвалідів в Україні, умови пенсійного забезпечення, соціальне право як на отримання безоплатної юридичної консультації, так і на юридичний супровід справи у разі виникнення такої потреби, зокрема скористуватися послугами адвоката за рахунок держави, про пільги щодо сплати особам з інвалідністю судового збору. Розглянули гарантії на ведення повноцінного способу професійного життя згідно з індивідуальними здібностями та інтересами.

Фото без опису   Запрошені активно цікавились питаннями трудового законодавства у т.ч. укладенням та розірванням трудового договору, із сучасними електронними сервісами соціальних фондів.  Їм було запропоновано відкрити електронні кабінети на сайтах Державної служби зайнятості і Пенсійного фонду, що суттєво спростить отримання соціальних послуг.

   Захід закінчився на позитивній ноті. Директор філії Марія Штунь підкреслила, що здоров’я – найбільша цінність не лише окремої людини,  а й усього суспільства, а ще висловила сподівання, що кожен знайде для себе, за допомогою служби зайнятості, гідну роботу.

   Учасники заходу отримали інформаційні матеріали, консультації фахівців і дійшли до висновку, що для досягнення результату повинна бути тісна співпраця між усіма соціальними службами, роботодавцями та шукачами роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь