A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Завдяки активу с. Тетерівка полагоджено частину територіальної дороги загального користування державного значення в напрямку Жашків - Тетерівка (ВІДЕО)

Дата: 05.10.2021 14:00
Кількість переглядів: 1364

Питання якості доріг продовжує залишатися одним із найбільш обговорюваних та болючих. Надто тих, які носять статус державного значення. На території Жашківської громади це напрямки Жашків – Буки – Озірна і Орадівка – Христинівка – Жашків – Корсунь Шевченківський – Мошни , втім такі автошляхи, згідно із законодавством, не можуть обслуговуватися коштом місцевого бюджету, оскільки перебувають на балансі Служби автомобільних доріг в Черкаській області.

Зважаючи на критичний стан дорожнього покриття напрямку Жашків – Тетерівка (що є частиною територіальної дороги загального користування державного значення), один із підприємців Тетерівки Анатолій Поліщук звернувся з ініціативою до старости села Ольги Наумчук організувати небайдужих жителів та підприємців села, аби полагодити дорогу коштом благодійної допомоги. Підтримали пропозицію ТОВ «Злагода», місцеві житель Ігор Жаборовський та підприємці: Олексій Мудрий, Микола Чернецький, Володимир Маньківський, Сергій Гриневич, Анатолій Деркач, Василь Ярмоленко, Володимир Величко, Микола Слободянюк, Віктор Стельмах, Олександр Величко, Олександр Стогній, Віталій Швець і Петро Часовенко. Власне за рахунок цих небайдужих громадян було полагоджено 266 метрів квадратних територіальної дороги державного значення, а саме її протяжність через село Тетерівка та майже все сполучення із Жашковом. Звісно, це не ямковий ремонт із застосуванням технології вкатаного гарячого асфальту, але принаймні можливість для водіїв зберегти свій транспорт та нерви. За таку ініціативу та активну участь у вирішенні суспільної проблеми подякував активу села Тетерівка очільник Жашківської територіальної громади Ігор Цибровський, висловивши сподівання, що невдовзі таки область зверне увагу на головну артерію сполучення Жашкова з Черкасами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь