Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

В Жашківській громаді планують увійти в опалювальний сезон вчасно та відповідно до погодних показників

Дата: 08.09.2021 14:20
Кількість переглядів: 1101

 Фото без опису

  Упродовж літнього періоду в центрі уваги керівництва Жашківської громади перебувало, серед інших, питання опалення.  Так, 7 вересня, під керівництвом міського голови Ігоря Цибровського, відбулося планове чергове засідання Жашківської міської ради щодо ходу підготовки закладів освіти, культури та соціального обслуговування населення до опалювального сезону 2021-2022 років.

  Виконувач обов'язків начальника відділу освіти Жашківської міської ради Валентина Коломієць доповіла, що наразі в Жашківській громаді налічується 46 закладів освіти (20- загальноосвітніх, 25 закладів дошкільної освіти та 1 навчально-виховний комплекс). Загалом в усіх закладах підготовка до старту опалювального періоду на завершальному етапі. Зокрема, в Жашківському ЗЗСО І-III ст. № 2, де при потребі замінено котел на більш потужний,  ще триває процес виготовлення проєктної документації. Оголошені тендери з подальшим укладенням угод на закупівлю твердого палива і природного газу для опалення  усіх вищезгаданих об'єктів.

  Щодо закладів культури Жашківської громади (а це – «Жашківський міський будинок культури» та 24 філії, «Жашківська централізована бібліотечна система»  та 20 філій, «Жашківський історичний музей» та 2 філії,  Мистецька школа в Жашкові із філією в Бузівці) – більшість із них при потребі опалюються електроприладами, Соколівська філія – з використанням природного газу, музей та бібліотека у Жашкові – від підприємства теплових мереж, Жашківський МБК, Скибинська, Тетерівська та Бузівська філії – на твердому паливі. В останній наразі завершується реконструкція системи опалення, яке необхідне зокрема для проведення занять в комфортних умовах з вихованцями Бузівської філії КЗ «Мистецька школа» Жашківської міської ради. Опалення ж музичного відділення Мистецької школи у Жашкові забезпечуватиме ВУЖКГ, відповідна підготовка до старту опалювального сезону проведена – доповів Микола Муштаєв.

  Активно готуються до опалювального періоду і в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Жашківської міської ради. Зокрема, задля мінімізації витрат на енергоносії, міською радою було прийнято рішення оптимізувати відділення стаціонарного догляду у м. Жашків, а його мешканців перевести у відділення стаціонарного догляду с. Вороне, де наразі також ведеться комплекс ремонтних робіт, зокрема і реконструкція системи опалення. Планується, що і цей об'єкт запрацює відповідно до встановлених термінів.

  Працюють за графіком та будуть готові до вчасної подачі тепла в Жашківському підприємстві теплових мереж – прозвітував його директор Олег Харчевський.

  Підсумовуючи нараду, міський голова Ігор Цибровський наголосив: вчасний старт опалювального сезону – одне з найважливіших завдань, яке наразі має Жашківська громада, адже мова про збережене здоров'я населення, зокрема – підростаючого покоління.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь