A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

ІНФОРМУЄ СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ

Дата: 05.08.2021 15:00
Кількість переглядів: 1318

Фото без описуНа виконання Закону України «Про звернення громадян» службою у справах дітей Жашківської міської ради 04.08.2021 здійснено виїзд до с.Пугачівка для розгляду звернення громадянина ХХХХ ХХХ, жителя Глухівської громади, с.Привілля щодо неналежного, на його погляд, догляду за малолітньою дитиною дружиною, яка тимчасово виїхала до родини в с.Пугачівка.

Факти, викладені у зверненні не були підтверджені. Мати малолітньої дитини, громадянка ХХХХ ХХХ, дійсно тимчасово проживає з малолітньою дитиною у своєї бабусі. В будинку прибрано, приготовано свіжу їжу, в холодильнику є запаси продуктів харчування. Дитина чисто одягнена, нагодована, забезпечена усім необхідним для її віку.

Проведено розмову в телефонному режимі з батьком малолітньої дитини, призначено зустріч громадянина ХХХХ ХХХ з працівниками служби у справах дітей для особистої розмови та проведення профілактичних заходів щодо подолання сім’єю складних життєвих обставин та мінімізацію їх негативних наслідків.

З метою попередження проблем дитячої безпритульності та бездоглядності, виявлення на ранній стадії сімей, які не спроможні або не бажають виконувати батьківські обов’язки щодо належного утримання та виховання дітей службою у справах дітей відвідано дві сім’ї в с.Пугачівка. проведено профілактично-роз’яснювальні бесіди щодо усунення негативних проявів в сім’ях.

Також, в цей день, на повідомлення старости с. Тихий Хутір щодо незадовільного виконання батьківських обов’язків родиною ХХХХ ХХ службою у справах дітей здійснено виїзд до зазначеної родини, проведено обстеження житлово-побутових умов проживання сім’ї.

За результатами виїзду до с.Пугачівка, с. Тихий Хутір з батьками проведені індивідуально-профілактичні бесіди про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків по вихованню, утриманню та розвитку дітей.

Вразила безвідповідальність деяких батьків, які утримують своїх дітей в антисанітарії, бруді, причиною тому є непоодинокі випадки зловживання спиртними напоями з боку батьків.

Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. Батьки, знаючи, що перебувають під постійним контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш дисциплінованими, намагаються налагодити побут і зробити все можливе, щоб діти жили в кращих умовах.

Але є сім’ї, де батьки не бажають ставати на шлях виправлення… Не реагують та ігнорують надані їм рекомендації, продовжують зловживати спиртними напоями, вести асоціальний спосіб життя та безвідповідально ставитися до виконання батьківських обов'язків. В умовах погіршення соціально-економічного становища, пандемії коронавірусної інфекції COVID-19, відсутності пропозицій для працевлаштування їх кількість зростає.

Службою у справах дітей систематично здійснюватиметься контроль за умовами утримання і виховання дітей за місцем проживання та вживатимуться відповідні заходи в межах наданих повноважень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь