A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

На Жашківщині відбувся другий в Уманському районі «День громади». ЧАСТИНА ІІ (ВІДЕО)

Дата: 26.07.2021 16:23
Кількість переглядів: 1144

Частина І - https://www.youtube.com/watch?v=5T8lXS1PQGQ&t=1s

У травні цього року розпочалася реалізація проєкту «День громади», ініційованого головою Уманської райдержадміністрації Ігорем Миклащуком. Цей задум покликаний сприяти обміну досвідом дванадцяти територіальних громад, котрі входять до складу Уманського району. Першовідкривачем проєкту стала Паланська територіальна громада. Вдруге «День громади» відбувся 12 липня на базі Жашківської міської ТГ- у форматі робочої зустрічі, в якій взяли участь перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Тарас Висоцький, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою комітету Верховної Ради України Віталій Безгін, народний депутат та голова підкомітету з питань аграрної та земельної політики Артем Нагаєвський, експерт у сфері правового регулювання земельних стосунків і член науково-експертної ради Держземагентства України Сергій Біленко. Також поспілкуватись приїхали голови та представники громад Уманського району і фахівці райдержадміністрації. Спільно обговорено:
-  децентралізаційні зміни та їх об’єктивну реальність, зокрема законопроєкти, які найближчим часом впливатимуть на життя громад;

- сучасний стан та проблемні питання взаємодії органів місцевого самоврядування з органами державної виконавчої влади з питань аграрного розвитку, земельних відносин та оподаткування;

- особливості функціонування системи цивільного захисту в територіальних громадах.

Під час зустрічі також комунікували з представниками громад у форматі запитання – відповідь та намітили реалізацію ще одного важливого проєкту- створення Місцевої асоціації територіальних громад, яка буде представляти інтереси регіону.

Підтримав пропозицію Ігоря Миклащука організувати «День громади» саме в такому форматі голова Жашківської територіальної громади Ігор Цибровський, адже це гарна можливість глибше поглянути на проблеми і швидше знайти шляхи їх вирішення під час відкритого спілкування з народними депутатами та представниками державної влади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь