A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

У Конелі урочисто відкрили новий пам'ятний знак

Дата: 21.07.2021 10:22
Кількість переглядів: 1466

Вже стало доброю традицією у Конелі вшановувати героїв-прикордонників 92-го прикордонного загону та 133-ої стрілецької дивізії, котрі загинули у далекому 1941 році 17 липня під час оборонних боїв на території села з переважаючими силами противника. Тож щороку в цей день місцеві жителі та ветерани-прикордонники приходять до братської могили, щоб вклонитися своїм захисникам.

Цьогоріч, на 80-ті роковини цієї дати, було урочисто відкрито пам’ятний знак полеглим бійцям 92-го прикордонного загону, на якому відображено шлях підрозділу  до моменту їх останнього бою. Взяли участь у заходах заступник міського голови Володимир Бурлуцький, голова ветеранської організації Жашківської територіальної громади Катерина Ковтун, старости сіл Конела та Соколівка, директор ПОП «Соколівка» Володимир Косенюк, ветерани прикордонних військ Жашківщини та місцеві жителі. Організатори – Спілка прикордонників запасу Жашківщини та орган місцевого самоврядування сіл Конела та Соколівка.

Поклавши квіти до Обеліска Слави, було розпочато урочистий мітинг.  Подяками ГО «Об’єднання ветеранів- прикордонників Черкащини ім. генерал-майора І.Момота»  та почесними грамотами Черкаської обласної громадської організації осіб з інвалідністю, пенсіонерів та ветеранів прикордонних військ ім. Героя України генерал-майора І. Момота було відзначено тих, хто брав активну участь у виготовленні та облаштуванні пам’ятного знаку, упорядкуванні братської могили та прилеглої території,а це, зокрема - ветерани-прикордонники Жашківщини, керівники ПОП «Соколівка» Володимир та Олександр Косенюки, а також місцеві жителі. Не стояли осторонь благородної справи і старости сіл Конела Алла Дергун та Соколівка Олександр Міщенко, яким вручив грамоти Жашківської міської ради, від імені міського голови Ігоря Цибровського, його заступник Володимир Бурлуцький. 

Під музичний супровід Народного аматорського оркестру духових інструментів КЗ «Жашківський МБК» (кер. Д.Мулик), учасники заходу пройшли урочистою ходою до братської могили та пам’ятного знаку, вшанувавши пам’ять полеглих воїнів 92-го прикордонного загону хвилиною мовчання та покладанням квітів. Відвідали ветерани-прикордонники разом з почесними гостями і місцеве кладовище, на якому перепохований невідомий прикордонник, що загинув під час оборонних боїв на території села у 1941 році.

БІЛЬШЕ ФОТО - на офіційній сторінці у Facebook - https://cutt.ly/Ym2vrOa


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь