A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Зміни в чинному законодавстві у сфері газопостачання та надання житлово-комунальних послуг

Дата: 16.07.2021 11:20
Кількість переглядів: 615

Фото без описуАТ «ЧЕРКАСИГАЗ» звертає Вашу увагу на зміни в чинному законодавстві у сфері газопостачання та надання житлово-комунальних послуг. Так, 1 травня 2021 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг».

Зазначеним законом були внесені зміни, зокрема, до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» (ст. 19) згідно з якими для забезпечення безпеки газопостачання та готовності внутрішньобудинкових систем газопостачання (далі - ВБГС) багатоквартирного будинку управитель багатоквартирного будинку, об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, інша уповноважена співвласниками особа мають укласти договір на технічне обслуговування ВБГС багатоквартирного будинку з Оператором газорозподільної системи (АТ «ЧЕРКАСИГАЗ») за формою Типового договору, затвердженою НКРЕКП, та є публічним або іншим суб'єктом господарювання, який має право на виконання таких робіт.

У разі якщо об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, управитель або Інша уповноважена співвласниками особа не звернулися до оператора газорозподільної системи із заявою про укладення договору на технічне обслуговування ВБГС багатоквартирного будинку та не направили йому повідомлення про укладення такого договору з іншим суб'єктом господарювання, який має право на виконання таких робіт, вважається, що співвласники багатоквартирного будинку приєдналися до договору на технічне обслуговування ВБГС багатоквартирного будинку з оператором газорозподільної системи (АТ «ЧЕРКАСИГАЗ»), на території ліцензійної діяльності якого розташований відповідний будинок.

У такому разі АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» розподілить кошторисну вартість технічного обслуговування між співвласниками багатоквартирного будинку пропорційно до кількості укладених договорів із споживачами послуг з розподілу природного газу у такому будинку та надасть індивідуальні квитанції споживачам у цьому будинку для оплати послуг з технічного обслуговування.

Разом з тим нагадуємо, п.5.7 Правил безпеки систем газопостачання передбачено, що у випадку незабезпечення технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж розподіл природного газу припиняється. Для більш детальної інформації пропонуємо звернутись до філії – «Жашківське відділення» АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» за адресою: вул. Соборна, 55, м. Жашків, або за телефонами (04747)6-01-94.

АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» нагадує усім споживачам природного газу, що своєчасне
технічне обслуговування газових приладів - запорука їх безпечного
функціонування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь