A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

«Ой на Івана, на Купала». У Жашкові яскраво і гучно відзначили колоритне Купальське свято

Дата: 14.07.2021 15:57
Кількість переглядів: 552

6 липня, у парковій зоні біля Бурлацького ставу, відбулися масштабні народні гуляння з нагоди відзначення одного з головних свят календаря слов’янських народів – Івана Купала.

Завдяки організаторам – відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради – Купальські гуляння у Жашкові щороку проходять яскраво, гучно та цікаво. Цьогоріч вони розпочалися з виступу Зразкового дитячого ансамблю гармоністів під керівництвом Івана Сухого. Чарівні мелодії гармоніки запрошували жителів та гостей Жашкова переглянути театралізоване дійство під відкритим небом «Ой на Івана, на Купала», яке підготували для глядачів працівники та вихованці КЗ «Жашківський міський будинок культури».

Подбали організатори і про насичену програму розваг для дітей: свято фарб, що вже встигло полюбитися юним мешканцям Жашківської громади, і конкурси, за участь та перемогу в яких малеча отримувала солодощі та подарунки у вигляді іграшок.

Не залишили поза увагою і представників сильної статі, котрі також мали нагоду позмагатися у конкурсах за хороші призи.

Традиційно, під час святкування Івана Купала, відбувається розіграш лотереї. Відділом культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради було підготовлено близько 70 безпрограшних білетів, один з яких передбачав виграш суперпризу від міського голови Ігоря Цибровського.

Завершенням культурно-розважальних заходів стала святкова дискотека.

 

Загалом народні гуляння з нагоди Івана Купала відбулися у 22 населених пунктах Жашківської територіальної громади. За інформацією відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради , з бюджету громади було виділено більше 30 тис. грн. на проведення заходів, зокрема на подарунки, солодощі та святкові дискотеки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь