A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Відбувся рейтинговий турнір Жашківської громади з нагоди Дня молоді

Дата: 05.07.2021 16:24
Кількість переглядів: 301

Фото без опису25 - 27 червня у читальній залі Жашківської центральної бібліотеки розпочався триденний рейтинговий турнір Жашківської громади з нагоди Дня молоді в якому взяли участь 43 шахісти з різних регіонів: Кам'янка, Сміла, Черкаси, Городище, Золотоноша, Умань, Київ, Бородянка, Миронівка, с.Синява Рокитнянський район, Звенигородка, Жашківська громада.

Фото без описуСеред них – і Євген Гуменюк смт Бородянка Київської області, кандидат у майстри спорту: «Уже брав участь у такому ж турнірі Жашківської громади два роки тому. І вирішив взяти участь цього разу. Знайомий із організаторами і суддею – це професіонали своєї справи. За тиждень до цього грав у Маріуполі, був сильний турнір міжнародного рівня (грав із трьома гросмейстерами). Це послужило хорошою підготовкою й до сьогоднішнього змагання. Тут теж сильні суперники й чудова атмосфера».

Віковий діапазон учасників турніру коливався від 11 до 80 років. Леонід Рогоза, житель с.Леміщиха – найстарший шахіст змагань зауважує: «У жовтні мені виповниться 81 рік. А Фото без описушахами займаюся із 10-річного віку. Навчив сина грати із 7 років. Ми часто граємо вдома, беремо участь у турнірах. Хоча важко вже в моєму віці утримувати увагу. Але дуже задоволений тим, що грав у цьому турнірі – в кожного своя техніка, свій досвід. З’їхалися сильні гравці – я отримав задоволення».

Фото без описуПро позитивні враження від змагань розповідає 11-річна Анна Калашнік із Черкас: «Я граю  з 3,5 років. Беру участь практично в усіх класичних турнірах. Мама знайшла анонс на цей турнір, і ми приїхали. Це найбільш вдалий турнір із тих, в яких я брала участь останнім часом. У в мене виходило ставити задачі, гарні партії вдавалися. Я зрозуміла багато чого для себе. Наприклад, зловила суперника на його ж пастці. Я радію тим результатам, які мені даються нелегко. В майбутньому мрію стати жіночим гросмейстером. Тому планую брати участь у таких змаганнях якнайчастіше.

«Каранатин вніс корективи у шаховий спорт», -  зауважує суддя змагань - Віталій Кириченко (м.Біла Церква). –  «Більшість віддає перевагу грі онлайн. Тим не менш, турнір у Жашківській громаді видався Фото без описудоволі масштабним. Участь у заході взяли 43  особи, серед яких було п’ятеро кандидатів у майстри спорту. Було дуже багато перспективних дітей і молоді. І це тішить. І організація турніру досить сильна. Було б добре, щоб такого рівня заходи на Черкащині проводив не тільки Жашків. У вашій області віднедавна новий президент федерації. Він, до речі, профінансував поїздку 16 осіб на цей турнір, виділив кошти на призовий фонд. Отже, матимем надію, що робота в напрямку розвитку шахового спорту активізується».

Турнір видався напруженим і цікавим, багатим на спілкування і спортивний досвід. Наостанок, коли гравці чекали нагородження, дворазовий чемпіон світу, Європи та Євразії з пауерліфтингу, рекордсмен Європи зі станової тяги та рекордсмена України із жиму лежачи Дмитро Мазур провів для охочих майстер-клас із армреслінгу. Це було ще однією з родзинок заходу і зацікавило присутніх спортивним життям Жашківської громади.

РЕЗУЛЬТАТИ ЗМАГАНЬ

В основному турнірі 

перемогу святкував Гуменюк Євген (Київ, цінний приз + 700 гривень), 

2 місце - Герасименко Максим (Умань, цінний приз+ 600 гривень),

3 місце - Гончаренко Ростислав (Золотоноша, цінний приз+ 500 гривень),

4 місце - Фещенко Богдан (Київ, цінний приз + 400 гривень),

5 місце - Кононенко Віталій (Черкаси, цінний приз+ 350 гривень),

6 місце - Герасименко Тимофій (Умань, цінний приз+ 250 гривень),

7 місце - Пустовіт Максим (Черкаси, цінний приз + 200 гривень),

8 місце - Васільєв Сергій (Умань, цінний приз),

9 місце - Кайтмазов Олександр (Сміла, цінний приз),

10 місце - Александров Валерій (Київ, цінний приз).

З рейтингом до 1900

перемогу святкував - Гудзь Олександр (Кам'янка, 400 гривень),

2 місце - Продайвода Михайло (Кам'янка, 300 гривень), 

3 місце - Гринько Ярослав (Золотоноша, 200 гривень).

Відзначили: серед дівчат Калашник Анну (Черкаси, 400 гривень), та найстаршого учасника Рогозу Леоніда (Леміщиха, 200 гривень).

Змагання організовані відділом культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради та за допомоги тренера ДЮКФП із шахів Сергія Дробота. Переможці та призери отримали подарунки від відділу. Призовий фонд був сформований із внесків учасників турніру та Федерації шахів Черкаської області. 

БІЛЬШЕ ФОТО - на офіційній сторінці у Facebook https://cutt.ly/vmzMf82


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь