A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Чеська Республіка нагородила пам'ятною медаллю ветерана Другої світової війни, жителя с. Скибин Петра Вояківського

Дата: 01.07.2021 10:40
Кількість переглядів: 366

Фото без описуВідповідно до Указу Міністра оборони Чеської Республіки, присвоєнням почесної пам'ятної медалі Чеської Республіки до 75-річчя закінчення Другої світової війни та з нагоди 76-ої річниці Великої Перемоги , нагороджено військових ветеранів союзних армій, які брали участь у звільненні Чехословаччини. Нагороду присвоєно 144 українцям. Серед них – ветеран Другої світової війни, житель с.Скибин  Петро Олександрович Вояківський.  Вручили відзнаку нашому землякові голова ветеранської організації Жашківської територіальної громади Катерина Ковтун, староста села Денис Курко та голова ГО «Спілка учасників АТО Жашківщини» Василь Якименко, подякувавши Петрові Олександровичу, від імені очільника громади Ігоря Цибровського,  за мужність, витримку і самопожертву.

У 17-річному віці Петро Вояківський попросився на фронт, спочатку йому відмовили, потім взяли. Пройшов всю війну солдатом аж до Германії. Двічі потрапляв у полон – працював у соляних шахтах в Германії, де отримав великі опіки, але вижив. Брав участь у багатьох визвольних боях, зокрема й у звільненні Чехословаччини. Служив у 110 стрілковій дивізії 187 полку. Був на курсах, де отримав звання сержанта. Для Петра Вояківського війна закінчилась під Прагою. Потім ще довелося повоювати в Японії. І лише в 1947 році він змінив солдатську шинель на цивільний одяг.

Чеська Республіка шанує ветеранів, що боронили її землю. Україна - пишається героями-визволителями, без участі яких не вдалося б виграти найкривавішу війну ХХ століття.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь