A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Ризики нелегальної трудової міграції

Дата: 28.05.2021 12:06
Кількість переглядів: 426

    Фото без опису   З метою підвищення інформованості про питання працевлаштування за кордоном та не потрапляння до рук роботодавців через власну необізнаність, запобігання цьому явищу та сприяння легальній зайнятості  25 травня Жашківською районною філією Черкаського обласного центру зайнятості було проведено семінар на тему: «Ризики нелегальної трудової міграції».

     Семінар проходив за участю в.о. начальника відділу Жашківського бюро правової допомоги Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги – Алли Лавренюк.

     У рамках семінару обговорювалися основні характеристики трудової міграції, причини її виникнення та небезпечні наслідки нелегальної міграції для сім’ї, особистості, суспільства. Алла Лавренюк  учасникам зустрічі повідомила найвідоміші шахрайські схеми, які застосовуються злочинними посередниками. Присутні дізналися про те, на що потрібно звертати особливу увагу при виїзді за кордон з метою працевлаштування, щоб не потрапити в тенета агентств-шахраїв, де можна перевірити інформацію про посередницьку структуру, куди необхідно звертатися у разі виникнення тих чи інших питань, ознайомились з нормативно-правовою базою, яка регламентує питання оформлення документів для виїзду за кордон тощо.

    Семінар проходив у формі діалогу та відкритої дискусії. На завершення семінару фахівець філії та соціальний партнер відповіли на запитання та надали індивідуальні консультації.

         Така форма інформаційно – просвітницької роботи дає змогу громадянам України уникати помилок при виїзді за межі України. Та надає контактну інформацію організацій , до яких слід звертатися, якщо проблеми вже виникли.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь