Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Лекції для школярів про їх права та обов'язки

Дата: 04.03.2021 20:10
Кількість переглядів: 1090

Фото без описуІнспектором сектору ювенальної превенції  спільно зі  представниками спеціальних служб було проведено низку лекцій для школярів

Сьогодні, 04 березня за підтримки голови Жашківської об’єднаної територіальної громади Ігоря Цибровського для учнів Жашківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 було проведено лекції на тему «Правопорушення та особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх», «Скажемо насильству НІ ! та «Знай свої права!».
 У лекції взяли участь інспектор сектору ювенальної  превенції Тетяна Бакал, заступник начальника відділу “Жашківське бюро правової допомоги” Уманського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової  допомоги Алла Лавренюк та  начальник Жашківського районного сектору філії центру пробації  в Черкаській області капітан внутрішньої служби Максим Піддубняк.
 Лектори розповідали дітям про їх права та обов’язки, адже їх знання допоможе юним громадянам у становленні та розвитку особистості, допоможе закріпити повагу до прав і свобод інших людей, знання своїх прав необхідне  перш за все для того, щоб зрозуміти, коли їх порушують, щоб вміти захистити себе та інших. 
 У ході лекції також  нагадали учням про відповідальність за вчинення правопорушень та проступків неповнолітніми.
Обговорювали зі школярами  питання  насилля, зокрема булінгу у шкільному середовищі, розповідали про його прояви. Під час лекцій навчали дітей  розрізняти види насилля та давали цінні поради, як його уникнути. 
А, найголовніше, куди звертатися, якщо дитина стала жертвою насильницьких дій.
 «Насилля – це  завжди руйнація соціальних цінностей, що призводить до порушення  всебічного та гармонійного розвитку особистості, і якщо ви відчуваєте потребу в підтримці – не мовчіть, телефонуйте за номером 102, ми допоможемо"!» - зазначила інспекторка Тетяна Бакал.
Джерело: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=118356853589783&id=101408015284667



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь