A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

На шпальтах "Жашківщини". Кубок турніру, присвяченого пам'яті Павла Дзьоми, виборола команда села Скибин

Дата: 21.02.2021 18:40
Кількість переглядів: 1695

Фото без описуМинулого тижня у селі Тетерівка відбулася значима спортивна подія -  сьомий відкритий волейбольний турнір, присвячений пам'яті майстра спорту, педагога і тренера Павла Дзьоми.  Захід пройшов за участі голови Жашківської територіальної громади Ігоря Цибровського, членів родини та друзів П.П.Дзьоми.

На жаль, не всі команди, які планували прибути на турнір, взяли в ньому участь. Більшість не зважились приїхати через погодні умови.   Тож на майданчик вийшли лише три суперники  - волейболісти Тетерівки, Жашкова та Скибина.  Втім, і організатори, і вболівальники, і самі спортсмени залишились задоволені, адже атмосфера дружби і спортивного азарту панувала з перших до останніх хвилин.

Директор місцевої школи Людмила Наумчук  гостинно зустрічала спортсменів та вболівальників. Під час урочистого відкриття всі присутні вшанували пам'ять  про  П. Дзьому. Почесне право підняти прапор отримали представники команди з Жашкова, адже саме вона здобула перемогу на минулорічних змаганнях.

Міський голова Ігор Цибровський привітав учасників турніру, побажав здоров'я, стійкості духу, доброї гри і гарних вражень. У Жашківській громаді,  до якої увійшла  й   Тетерівка, шанують традиції кожного села, підтримують розвиток спорту, тож такі заходи залишаться часточкою історії, котру цінуватимуть і  продовжуватимуть. "Приємно бачити поруч ветеранів спорту і  молодь, - зазначив  Ігор Андрійович. -  Це  вкотре підтверджує істину, що спорт об'єднує, робить  життя більш змістовним і насиченим.  Старші оцінять майстерність молодих, усі отримають  позитивні емоції, які так потрібні сьогодні кожному".

Вчитель і тренер Тетерівської команди Петро Ковальчук розповів, що турнір  був  започаткований у 2014 році, за ініціативи родини П.П.Дзьоми та друзів.  З того часу брали участь у змаганнях команди Жашкова, Кривчунки, Нагірної, Соколівки Ставищ,  Бесідки  та інші. В окремі роки на майданчик виходили чоловічі й жіночі збірні.

 Павло Дзьома понад сорок років присвятив спорту, був відомим вчителем та тренером. За його життя в селі постійно проводились змагання з легкої атлетики, волейболу, баскетболу, футболу, гандболу. Команди ставали чемпіонами району та області. Енергійна людина з великим серцем та щирою душею - таким він залишився в пам'яті всіх, хто його знав.

Турнір був щедрим на цікаві миттєвості. Переможцем цьогорічних змагань стала команда села Скибин, в якій, до речі, незмінним гравцем є колишній депутат міської ради, а тепер староста - Денис Курко.  Друге місце вибороли волейболісти Жашкова. Минулорічні володарі кубка передали його гідному супернику. Тетерівська команда  зайняла   третє  місце, також показавши сильну і  красиву гру.

Автор тексту та фото - Віталія Котик



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь