A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Ювілей Ольги Чорної

Дата: 30.01.2021 12:59
Кількість переглядів: 1853

Сьогодні ювілейний день народження зустріла жашківська поетка Ольга Чорна. Творчого натхнення, міцного здоров’я  та довгих років життя їй в цей день бажали міський голова Ігор Цибровський, начальник відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради Інна Білик та директор Жашківської центральної бібліотеки Валентина Марчук. Очільник громади наголосив, що творчість Ольги Борисівни є невід’ємною частиною  культури Жашківщини, і подякува їй за неоціненний внесок.

 

  Ольга Борисівна – уродженка міста Жашків. У 1997 році вийшла у світ її перша збірка «Співали козаки пісень», а після неї і шість інших.

  В 1998 році створює літературне об’єднання «Гірський Тікич».

Загалом Ольга Борисівна випустила 7 збірок: «Співали козаки пісень», «Сонэты», «Русалчин вінок», «Багряний вінок», «Зернятко», «Твоих духов благоуханье», «Ескізи пам’яті».

  В 2008 році стала претендентом на премію Василя Симоненка. Увійшла до десятки кращих письменників Черкащини. Входить до складу персоналій Вільної Української Академії наук у США (Нью-Йорк).

  Перша жінка самодіяльний композитор на Черкащині. Є лауреатом, дипломантом обласних музичних та поетичних конкурсів. Має нагороди обласного відділу культури, обласної музичної спілки та філармонії, а також обласної держадміністрації.

  Була постійним учасником обласного конкурсу «Шевченко в серці моїм», «Тарасові шляхи». За створення нарисів про земляків-фронтовиків отримала нагороду у музеї Великої Вітчизняної війни в Києві (Всеукраїнський конкурс). У Всеукраїнському радіоконкурсі про фронтовиків за «Нарис про батька» отримала 1-ше місце і була нагороджена іменним годинником.

  Видруки Ольги Борисівни у альманахах «Склянки часу» (Міжнародне видавництво м.  Канів) увійшли до двотомника «Антології» (письменники Черкащини для дітей) та «Довідника» творів письменника Василя Симоненка, також  опрацювала матеріал для виходу книги «Слово про Слово» (Видавництво «Брама», Черкаси, 2012 р.)

  Лауреат районної премії Імені П. Демуцького в номінації «Поети-піснярі, самодіяльні композитори».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь