A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Про стан ринку праці

Дата: 05.01.2021 08:38
Кількість переглядів: 311

Фото без опису Про стан ринку праці Жашківського району за січень-грудень 2020 року

 

 

     

 

Обсяги пропозиції

робочої сили на зареєстрованому ринку праці ПРАЦІ

    Так у січні-грудні  2020 року надано статус безробітного 1355 особам, (за січень -грудень 2019 року -1174 осіб). Всього мали статус безробітного протягом січня- грудня 2020 року – 2089 осіб, протягом січня- грудня 2019 року -1875 осіб.

   Станом на  1 січня 2020 року  в районній філії перебуває на обліку 842 зареєстрованих безробітних, з них проживають у сільській місцевості –554 (станом на 01.01.2019 р.¾ 734 зареєстрованих безробітних, з них жителі села – 532).

 

 

 

 

 

 

Попит на

робочу силу

Про наявність вакансій прозвітувало 169 роботодавців, які подали до районної філії  1040 вакансій. Середній розмір зарплати заявленої у вакансіях становить –5568.6грн.

 

 

 

Робота з інвалідами

 Протягом січня-грудня  2020 року в районній філії перебувало на обліку 101 особа з обмеженими фізичними можливостями, з них 98 отримували допомогу по безробіттю. Працевлаштовано 22 особи, 6 осіб брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 3 особи проходили професійне навчання.

 

 

 

Безробітна                  молодь

   Протягом січня-грудня  2020 року  соціальні послуги в службі зайнятості отримували  591молодих людей у віці до 35 років, частка молоді становить  28,3 відсотка. Зокрема, працевлаштовано за направленням служби зайнятості 152 особи,48 особи проходило професійне навчання , 52 особи брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

 

 

Учасники АТО

 

   Протягом січня-грудня 2020 року до районної філії за пошуком роботи  звернулись 36 учасників антитерористичної операції, всього перебувало на обліку 68 учасників АТО,ООС з них отримували допомогу по безробіттю 65 осіб. Станом на 1 січня  2020 року 24 учасників  АТО,ООС перебувають на обліку в районній філії , з них 24 отримують допомогу по безробіттю, середній розмір допомоги по безробіттю серед учасників АТО ,ООС становит 6322   грн, працевлаштовано 19 осіб, в т.ч. за направлення філії  13 осіб, 4 особи проходили професійне навчання  3 особи брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

 

 

Працевлаштування громадян

   Протягом січня-грудня 2020 року працевлаштовано на підприємства та організації 657 зареєстрованих безробітних громадян та 263 особи до надання статусу безробітного.

 

 

 

 

 

Організація професійного навчання незайнятих громадян

    У зменшенні напруженості на ринку праці важливу роль відіграє система підготовки та перепідготовки кадрів, в тому числі за індивідуальними програмами навчання безпосередньо на виробництві для потреб роботодавців. Надання соціальних послуг з професійного навчання, в першу чергу, було спрямовано на організацію професійного навчання безробітних, які не мають професії, або займали робочі місця, які не потребують професійної підготовки, та підвищення кваліфікаційного розряду робітників з числа безробітних, які тривалий час перебувають на обліку, розширення профілю, компетенції шляхом стажування або спеціалізації безробітних. Перенавчання  безробітних здійснюється згідно потреб у кваліфікованих кадрах для підприємств району під конкретні замовлення роботодавців з подальшим працевлаштуванням на цих підприємствах.  Протягом  січня-грудня 2020 року 197  безробітних проходили підвищення кваліфікації.

 

 

Залучення до громадських робіт

   Для забезпечення тимчасової зайнятості під час пошуку роботи та надання можливості додаткового заробітку спільно з місцевими органами влади та підприємствами району службою зайнятості організовуються  та проводяться громадські роботи. Протягом січня-грудня 2020 року 242 особи взяли участь в громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру .

 

 

 

 

 

 

Профорієнтаційні постуги

  Проблему дисбалансу на ринку праці можна вирішити лише за умови відповідної профорієнтаційної роботи, насамперед, серед молоді. Пріоритетом залишається популяризація актуальних на ринку праці професій, що забезпечить працевлаштування з довгостроковою перспективою та гідними умовами праці. Зараз спостерігається попит на кваліфікованих робітників у промисловості, в районі не вистачає фрезерувальників, токарів, швей, електриків. У сільській місцевості відчувається нестача кваліфікованих працівників агропромислового комплексу та медичних працівників. Профорієнтаційна робота працівників центру зайнятості  направлена  насамперед на молодь, як найбільш уразливу групу населення, містить комплексні масові заходи навчального та тренінгового характеру, які допомагають у виборі майбутньої професії з урахуванням потреб регіонального ринку праці. За січень-грудень 2020 року надано 4698 проінформаційних та профконсультативних послуг.

 

 

Використання коштів ФЗДССУ на матеріальне забезпечення безробітних

   Станом на 1 січня  2021 року з числа 842 зареєстрованих безробітних, які перебували на обліку в службі зайнятості, допомогу по безробіттю отримують  818 осіб. Чисельність отримувачів допомоги з безробіття у порівнянні з відповідною датою 2020 року збільшилася  на 153 особи.

  

 

 

 

Директор                                                                    М.Штунь

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь