A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Жашківчанин потрапив до Книги рекордів Гінеса

Дата: 16.09.2020 08:48
Кількість переглядів: 4911

Жашківська ОТГ, Жашків, гармоністи, сірники, сірникові інструменти, рекорд14 вересня  молодий майстер з міста Жашкова,  що на Черкащині,  Сенчуков Богдан отримав сертифікат Книги рекордів Гінеса -  за 14 музичних інструментів які він виготовив із сірників.

10 років і 150 тисяч сірників знадобилися Богданові Сенчукову, щоб виготовити їх. У підтвердженні цього  йому постійно допомагали учні викладача Мистецької школи Івана Сухого, які практично показували як звучать  унікальні інструменти у колективному ансамблі. Тепер жашківський Музей української гармоніки буде пишатись таким рівнем всесвітнього визнання  майстра, тому що його інструменти знаходяться у Музеї для  широкого загалу.

Підготовка до отримання рекорду тривала близько року і вимагала чималих зусиль та фінансових затрат (організація зустрічі з експертами, конференція, поїздки). Підтримував у цьому Богдана міський голова Ігор Цибровський.

То ж Богдан офіційно власник єдиної у світі і найбільшої колекції музичних інструментів із деревяних сірників. А завдяки Іванові Сухому ця колекція перетворилась у незвичайний музичний колектив, у якому грають  діти.

Вітаймо наших земляків із таким чудовим досянгенням!!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь