Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Жашківчанин потрапив до Книги рекордів Гінеса

Дата: 16.09.2020 08:48
Кількість переглядів: 4936

Жашківська ОТГ, Жашків, гармоністи, сірники, сірникові інструменти, рекорд14 вересня  молодий майстер з міста Жашкова,  що на Черкащині,  Сенчуков Богдан отримав сертифікат Книги рекордів Гінеса -  за 14 музичних інструментів які він виготовив із сірників.

10 років і 150 тисяч сірників знадобилися Богданові Сенчукову, щоб виготовити їх. У підтвердженні цього  йому постійно допомагали учні викладача Мистецької школи Івана Сухого, які практично показували як звучать  унікальні інструменти у колективному ансамблі. Тепер жашківський Музей української гармоніки буде пишатись таким рівнем всесвітнього визнання  майстра, тому що його інструменти знаходяться у Музеї для  широкого загалу.

Підготовка до отримання рекорду тривала близько року і вимагала чималих зусиль та фінансових затрат (організація зустрічі з експертами, конференція, поїздки). Підтримував у цьому Богдана міський голова Ігор Цибровський.

То ж Богдан офіційно власник єдиної у світі і найбільшої колекції музичних інструментів із деревяних сірників. А завдяки Іванові Сухому ця колекція перетворилась у незвичайний музичний колектив, у якому грають  діти.

Вітаймо наших земляків із таким чудовим досянгенням!!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь