A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Державна підтримка роботодавцям та фізичним особам - підприємцям Жашківщини

Дата: 24.07.2020 12:30
Кількість переглядів: 509

Фото без описуДля виплати допомоги по частковому безробіттю уряд виділив 4,7 млрд. грн.

«На сьогодні програма надання допомоги по частковому безробіттю роботодавцям з числа малого та середнього підприємництва, а також фізичним особам – підприємцям , які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами в Жашківському районі активно працює», – повідомила заступник директора Жашківської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Олена Кравець. Ця державна програма спрямована, насамперед, на збереження робочих місць, а надалі – стимулювання активності та відновлення бізнесу після завершення дії обмежувальних заходів із протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Кошти надаються роботодавцям для здійснення виплат працівникам у разі втрати ними частини зарплати внаслідок зупинення чи скорочення діяльності підприємства внаслідок карантину. Програма діє в період карантину та протягом 30 днів після його закінчення.

  Механізм та критерії надання допомоги з причини часткового безробіття на період карантину визначені постановою Кабміну від 22 квітня 2020 р. № 306 «Про затвердження Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

          Безпосередньо сама допомога на період карантину надається за кожну годину, на яку працівникові скорочено передбачену законодавством тривалість робочого часу, з розрахунку двох третин тарифної ставки (окладу), встановленої працівникові відповідного розряду. Розмір допомоги не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом.

         «Станом на 21 липня цього року до філії  надійшло  від роботодавців та фізичних осіб підприємців 143 пакети документів, з них обласний центр зайнятості ухвалив позитивні рішення про надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину по 142 пакетам. За результатами прийнятих рішень 14 роботодавців на 134 найманих працівників та 131 фізична особа- підприємець, які тимчасово залишилися без роботи на період карантину, отримали допомогу по частковому безробіттю в сумі майже 1,5 млн. грн.», – зазначила Тетяна Щедріна – начальник відділу взаємодії з роботодавцями Жашківської РФ Черкаського ОЦЗ.

Державна служба зайнятості готова до співпраці, адже основна мета – це допомогти роботодавцям максимально зберегти робочі місця, працівникам– мати роботу, а державі– попередити підвищення рівня безробіття.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь