A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

ПРОТОКОЛ КОМІСІЇ

Дата: 11.07.2020 17:54
Кількість переглядів: 338

ПРОТОКОЛ №2

засідання постійно діючої комісії з розгляду питань щодо відключення споживачів від систем (мереж) централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води

 

06.07.2020р.                                                                               м. Жашків

 

 

Присутні:  Мельник А.В.,  Тернавська О.В., Бурлуцький В.М., Білоус О.М., Корчак В.В., Вініцький І.М., Йовенко Ф.О.

 

Відсутні:  Завертана А.В.,  Ільченко О.В.

 

                               

                                              ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

  1. Розгляд заяв власників, чиї квартири розташовані в будинках, які включено до Переліку багатоквартирних будинків, у яких більше половини квартир відокремлені від системи центрального опалення.

 

Слухали: Про розгляд заяв власників квартир щодо відключення від системи централізованого опалення (відповідно до додатку 1).

Виступили:

1) Мельник А.В. – голова постійно діючої комісії з розгляду питань щодо відключення споживачів від систем (мереж) централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води, яка ознайомила із заявами жителів міста  щодо відключення квартир, власниками яких вони є від систем (мереж) централізованого опалення (теплопостачання);

2) Білоус О.М., який повідомив про технічні можливості системи газопостачання багатоквартирних п’ятиповерхових і двоповерхових житлових будинків в місті Жашкові;

2) Йовенко Ф.О., який повідомив, що потужності електричних мереж міста Жашкова розраховані тільки для побутових потреб, тому встановлення обладнання для електричного опалення житлових квартир не можливе;

3) Вініцький І.М., який повідомив, що при розгляді заяв щодо відключення від системи ЦО потрібно керуватися  п. 5.3 ДБН В.2.5 – 67:2013 «Опалення, вентиляція та кондиціонування», в якому зазначено, що у холодний період року в опалювальних приміщеннях (крім приміщень, для яких параметри повітря встановлені іншими нормативними документами) упродовж періоду їх невикористання у житлових будинках допускається не нижче 12ºС, тому не здійснення опалення окремо взятої квартири в багатоквартирному житловому будинку не допустиме.

 

Вирішили: 1.  Так як система газопостачання багатоповерхових (п’яти поверхових) житлових будинків, по вул. Соборна, 10, 12, 14 та вул. Шевченка, 4а, 13, а також підвідні газопроводи до них розраховані лише на споживання газу газовими плитами та у зв’язку з цим, відключення квартир від ЦО та влаштування індивідуального опалювального котла, можливе лише після виготовлення проектної документації на реконструкцію системи газопостачання багатоповерхових житлових будинків та влаштування газопроводу середнього тиску, встановлення ШРП з передпідключенням існуючої системи газопостачання житлових будинків (також передбачено влаштування та реконструкція газопроводів низького тиску, та внутрішньобудинкових газопроводів).

       Власникам квартир (згідно додатку), що звернулись із заявами про відокремлення (відключення) від ЦО квартир, розташованих в будинках, які включено до Переліку багатоповерхових будинків, у яких більше половини квартир відокремлені від системи центрального опалення, розміщеного на офіційному веб-сайті міської ради, рекомендовано відключення квартир від ЦО та влаштування індивідуального опалювального котла здійснювати після виготовлення проектної документації на реконструкцію системи газопостачання від газопроводів середнього тиску з встановленням ШРП на багатоповерховий житловий будинок або групу таких будинків.

 

  1. Відключення  (відокремлення) квартир від системи централізованого опалення у двоповерхових багатоквартирних житлових будинках по вул. Миру, 8, 10, Перемоги, 34-а  (відповідно до додатку 1), здійснювати після погодження проектної документації щодо встановлення індивідуального опалювального газового котла та виконання технічних умов, наданих Жашківським відділенням АТ «Оператор газорозподільної системи «Черкасигаз».

     3. Для відокремлення (відключення) квартири чи нежитлового приміщення власники забезпечують розроблення проекту відокремлення (відключення) квартири, який виготовляється відповідно до державних будівельних норм і правил та має забезпечити ізоляцію транзитних стояків, а також, у разі потреби, перенесення транзитних стояків.

     Власники забезпечують виготовлення проекту встановлення системи індивідуального теплопостачання (опалення) у такій квартирі, виготовленого відповідно до державних будівельних норм і правил.

       4. Відокремлення (відключення) квартири здійснювати виключно у міжопалювальний період не пізніше ніж 01 жовтня  у спосіб, що не перешкоджає постачанню теплової енергії до інших квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного житлового будинку, приєднаних до ЦО.

      Усі витрати, пов′язані з відокремленням (відключенням) квартири чи нежитлового приміщення від централізованого опалення, здійснюються за рахунок власника.

    

 

 

   5. Рекомендувати жителям п’ятиповерхових житлових будинків міста Жашкова, членам обслуговуючого кооперативу житлово-будівельного кооперативу  (ОК ЖБК) «Вогник» звернутись із листом до ПАТ «Черкасигаз» щодо включення до інвестиційної програми питання реконструкції системи газопостачання багатоквартирних житлових будинків міста Жашкова.

 

Голосували:   «за» -  7                     «проти» -   0                    «утримались» - 0
 

 

 

 

 

Голова  комісії                                                                  А. Мельник

 

 

 

Секретар  комісії                                                             О. Тернавська

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

?  -  додаток не підлягає оприлюдненню з метою захисту персональних даних

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь