Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Жителям багатоквартирних будинків варто створювати ОСББ

Дата: 29.06.2020 16:58
Кількість переглядів: 788

Фото без описуЖителі багатоквартирного будинку 13-а по вул.Шевченка  у Жашкові ініціювали зустріч із Арамом Мурадяном  –  депутатом Жашківської міської ради свого округу. Учасники зібрання обговорювали поточні питання, що стосувалися їхнього будинку. Зокрема, гостро наразі стоїть питання ремонту даху.

Ініціатори зустрічі звернулися із проханням до депутата посприяти у виділенні коштів з бюджету громади на лагодження даху, на що, попередніми підрахунками, потрібно близько 250 тис.грн. Втім виділення коштів – пояснив Арам Мурадян – можливе при умові створення мешканцями ОСББ. Річ у тім, що багатоквартирні будинки передані у спільну власність їх мешканців, аби ті мали можливість отримувати якісне обслуговування та самостійно визначати, які потреби та в який спосіб вирішувати.

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків є однією з найефективніших форм управління будинком та житловим майном. ОСББ потрібне для того, щоб (на підставі Закону та Статуту) отримати демократичний механізм  колективного прийняття рішень з питань експлуатації та належного утримання будинку. Наразі у Жашкові нараховується 42 багатоквартирних будинки. У 13 із них діють ОСББ.

Арам Мурадян зауважив: «Я, звісно, розумію потребу цих жителів і буду порушувати питання на сесії про те, щоб знайти спосіб підтримати їх. Та закон зобов’язує жителів багатоквартирних будинків самоморганізуватися і заснувати ОСББ. Лише в цьому випадку влада на законних підставах матиме можливість допомагати».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь