A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Справи комунальні знову потребували найбільшої уваги. Останнє засідання виконавчого комітету Жашківської міської ради

Дата: 14.06.2020 20:34
Кількість переглядів: 701

Жашківська ОТГ, Ігор Цибровський, виконком, засідання, тарифиВиконавчий комітет  Жашківської міської ради завжди працює в гарячому ритмі, адже саме на його засіданнях розглядаються питання, котрі потребують детальних обговорень. Отож, і цього разу міський голова Ігор Цибровський спрямував роботу зібрання у русло виважених рішень, зважаючи на те, що ситуації розглядались важливі, погляди часом були досить протилежні, а у висловлених  різних точках зору звучали зерна раціональності.

 

Члени виконкому заслухали звіт керівника ВУЖКГ М.Муштаєва про роботу підприємства за минулий рік та перший квартал поточного, детально розглянувши роботу кожного підрозділу. В черговий раз йшла мова про нагальну потребу укладення договорів з населенням на надання послуг, про важкий тягар боргів за вже надані послуги та шляхи їх ліквідування. Були відзначені як позитивні зрушення, так і недоліки. Як зазначив міський голова І.Цибровський, працівники ВУЖКГ на чолі зі своїм керівником повинні проявляти більше ініціативи щодо вдосконалення роботи, адже з кожним разом все більше пропозицій учасників виконкому стосується покращення рентабельності комунального господарства.

Фото без описуНайтриваліше обговорення стосувалось питання зміни розрахункових тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів на 2020 рік. Як пояснила економіст комунального господарства, їх необхідно внести в зв’язку із суттєвими змінами в законодавстві України щодо порядку формування та затвердження тарифів на комунальні послуги.   За її словами, те, що тариф відтепер називається не на вивезення побутових відходів, а «за поводження з побутовими відходами» включає і зміни формули та структурних складових розрахунку. До них належатимуть транспортування ТВП, зберігання відходів на сміттєзвалищі, різниця цін на вивезених мало - та великогабаритних побутових відходів. Крім того, закон передбачає коригування, відповідно до собівартості послуг, в яку, як і раніше закладається відсоток на оплату праці робітників, транспортні витрати, амортизацію. За розрахунками ВУЖКГ на основі впроваджених змін, тариф зросте на 39,1 % оплати.

Учасники виконкому з розумінням поставились до ситуації комунального господарства, однак, більшість зазначили, що в умовах попередніх обмежень карантину та його продовження піднімати тариф  для населення – крок непростий. Тим більш, що попередня місячна плата для 1 мешканця приватного сектору становила 28 гривень, а з прийняттям змін вона зросте до 39 гривень. Тобто, з розумінням слід ставитись і до платоспроможності жителів громади.

Фото без описуМіський голова Ігор Цибровський наполіг на перенесенні питання та ґрунтовному його вивченні. А також зобов’язав Жашківське ВУЖКГ провести роботу з ліквідації боргів за вивезення сміття. Річ у тім, що за цю послугу сплачує лише 50% населення. Решта жителів не укладають договори із комунальним підприємством. «Підвищення тарифу обтяжить добросовісних платників, а цього робити не можна», - наголосив очільник громади. – «А тому потрібно збільшити відсоток укладених договорів договорів, тим самим зменшити заборгованість, і це дасть змогу не піднімати тарифи».

Можливий підхід з урахуванням пільг для категорійних верств населення. Після тривалих дискусій прийняття рішення відтермінували, щоб ще раз зважити всі «за» і «проти», не порушуючи законодавчих норм.

Також на виконкомі було переглянуто питання пасажирських перевезень в межах Жашківської ОТГ. Відкориговано час і кількість рейсів на маршрутах «вул. Набережна – Автостанція» та «вул. Чкалова – Автостанція», відповідно до звернення перевізника, що надає послуги громадського транспортного сполучення. До 1 вересня скасовано рейси, які в попередньому графіку запроваджувались з урахуванням перевезення школярів до навчальних закладів, а також в той час, коли рейс не користується попитом у пасажирів. Члени виконкому погодились, що таке рішення на сьогодні буде доцільним в умовах економного розподілу коштів. З початку тижня на маршруті «вул. Чкалова- Автостанція» автобус ходитиме у четвер та неділю з відправкою о 6:30 годині з вул..Чкалова, а решта – понеділок, вівторок, середа, п’ятниця з 7:30 з вул..Чкалова. По маршруту «вул. Набережна – Автостанція» четвер, неділя о 7:45  з вул..Набережна, в понеділок, вівторок, середу і п’ятницю – о 7:30 з Набережної.

В ході роботи виконкому погоджено звіт про виконання бюджету Жашківської міської об’єднаної територіальної громади за I квартал  2020 року , в тому числі: по доходах загального фонду бюджету в сумі 34 320 812,41 гривень, спеціального фонду - в сумі 1 103 106,85 гривень, по видатках загального фонду бюджету в сумі 32 409 702,90 гривень та  спеціального фонду -1 977 970,10 гривень.

Фото без описуРозглянуто на засіданні і непросте питання про долю восьмирічного хлопчика зі Скибина, який потрапив у скрутні життєві обставини і перебуває у реабілітаційному центрі. Дитина не мала уваги та догляду рідних, батько не зробив належних висновків, щоб виправити ситуацію, створивши належні умови проживання. Соціальні служби повідомили про два варіанти подальшої долі хлопчика: направлення до Черкаського інтернату, або у прийомну сім’ю. Звичайно, вирішили учасники виконкому, в родині дитині буде краще.  Однак для такої можливості потрібно було позбавити батьківських прав батька за неналежне виконання обов′язків відносно сина. Виконком надав відповідний висновок органу опіки та піклування, а також направить звернення до Жашківського районного суду. Хлопчика чекає прийомна сім’я Горозії в с. Сорокотяга.

Розглянули члени виконавчого комітету міської ради поставили на чергу на придбання житла молодим лікарям ЦРЛ, прийняли рішення про надання матеріальної допомоги жителям громади, за поданими зверненнями.

Віталія Котик


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь