Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Виконком знизив батьківську плату за харчування та послабив карантин

Дата: 10.05.2020 15:40
Кількість переглядів: 2497

Фото без опису7 та 8 травня відбулися засідання виконавчого комітету Жашківської міської ради. Які нагальні питання розглядалися представниками громади, розповів міський голова Ігор Цибровський:

«Хоч і карантин, вимушено проводимо засідання сесій і виконкому, адже потрібно приймати важливі рішення для забезпечення життєдіяльності громади.

На засіданні виконавчого комітету Жашківської міської ради, що відбулося 7 травня, гостро обговорювалося питання харчування дітей у закладах освіти. Після тривалих дискусій, учасники засідання зійшлися на тому, щоб знизити навантаження на батьків в оплаті харчування.

Фото без описуТож із початком нового навчального року, батьки школярів сплачуватимуть 75% за їх харчування, що становить 15,75 грн. Батьки дошкільнят із 1 червня платитимуть 40 %, що становить 14,00 грн. (Рішення виконавчого комітету Жашківської міської ради читати тут)

Вважаємо за потрібне допомагати жителям громади, особливо зараз. Адже у зв’язку із карантином, ситуація кризова, багато хто залишився без роботи, або ж отримує мінімальну зарплатню, чимало сімей взагалі тепер без засобів до існування. Тому виконавчий комітет і пішов на такий крок як зниження оплати за харчування для батьків.

Допомога громадянам з боку міської ради залишається в пріоритеті. Соціальної допомоги потребують громадяни, котрі потрапили в складні життєві ситуації, важкохворі. Є звернення і від жителів ОТГ, у котрих зруйнувалося житло, - і в таких випадках допомагаємо.

Не буду скаржитися, що і бюджет громади потерпає в наслідок того, що Кабінетом Міністрів України було введено податкові канікули на період карантину. Бюджет не дораховується значних коштів із деяких видів податків.

Розглянуті виконкомом були і поточні питання, зокрема, присвоєння поштових адрес, питання житлово-комунального господарства щодо норм вивезення побутових відходів.

Фото без описуА вже 8 травня виконавчим комітетом було прийнято рішення відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04 травня 2020  №343 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», якою  відновлена робота частини закладів та певних видів діяльності при дотриманні протиепідемічних заходів з 11 травня 2020 року (Про карантинні послаблення читати тут).

Ринки в нас уже запрацювали: це і Жашківський центральний ринок Райспоживтовариства, і торгівельні майданчики, і 147 км. Особисто перевіряв, як дотримуються карантинних вимог. Перевірки здійснював без попередження, аби побачити реальну картину. І варто сказати, що підприємці ставляться до карантинних норм відповідально і свідомо. А тому ситуація контрольована.

Наостанок  хочу подякувати за взаєморозуміння і жителям громади, і підприємцям, котрі адекватно реагують на рішення виконкому і дослуховуються до порад».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь