A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Виконком знизив батьківську плату за харчування та послабив карантин

Дата: 10.05.2020 15:40
Кількість переглядів: 2453

Фото без опису7 та 8 травня відбулися засідання виконавчого комітету Жашківської міської ради. Які нагальні питання розглядалися представниками громади, розповів міський голова Ігор Цибровський:

«Хоч і карантин, вимушено проводимо засідання сесій і виконкому, адже потрібно приймати важливі рішення для забезпечення життєдіяльності громади.

На засіданні виконавчого комітету Жашківської міської ради, що відбулося 7 травня, гостро обговорювалося питання харчування дітей у закладах освіти. Після тривалих дискусій, учасники засідання зійшлися на тому, щоб знизити навантаження на батьків в оплаті харчування.

Фото без описуТож із початком нового навчального року, батьки школярів сплачуватимуть 75% за їх харчування, що становить 15,75 грн. Батьки дошкільнят із 1 червня платитимуть 40 %, що становить 14,00 грн. (Рішення виконавчого комітету Жашківської міської ради читати тут)

Вважаємо за потрібне допомагати жителям громади, особливо зараз. Адже у зв’язку із карантином, ситуація кризова, багато хто залишився без роботи, або ж отримує мінімальну зарплатню, чимало сімей взагалі тепер без засобів до існування. Тому виконавчий комітет і пішов на такий крок як зниження оплати за харчування для батьків.

Допомога громадянам з боку міської ради залишається в пріоритеті. Соціальної допомоги потребують громадяни, котрі потрапили в складні життєві ситуації, важкохворі. Є звернення і від жителів ОТГ, у котрих зруйнувалося житло, - і в таких випадках допомагаємо.

Не буду скаржитися, що і бюджет громади потерпає в наслідок того, що Кабінетом Міністрів України було введено податкові канікули на період карантину. Бюджет не дораховується значних коштів із деяких видів податків.

Розглянуті виконкомом були і поточні питання, зокрема, присвоєння поштових адрес, питання житлово-комунального господарства щодо норм вивезення побутових відходів.

Фото без описуА вже 8 травня виконавчим комітетом було прийнято рішення відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04 травня 2020  №343 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», якою  відновлена робота частини закладів та певних видів діяльності при дотриманні протиепідемічних заходів з 11 травня 2020 року (Про карантинні послаблення читати тут).

Ринки в нас уже запрацювали: це і Жашківський центральний ринок Райспоживтовариства, і торгівельні майданчики, і 147 км. Особисто перевіряв, як дотримуються карантинних вимог. Перевірки здійснював без попередження, аби побачити реальну картину. І варто сказати, що підприємці ставляться до карантинних норм відповідально і свідомо. А тому ситуація контрольована.

Наостанок  хочу подякувати за взаєморозуміння і жителям громади, і підприємцям, котрі адекватно реагують на рішення виконкому і дослуховуються до порад».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь