A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

ОТГ на карантині. Весняний благоустрій

Дата: 08.04.2020 09:25
Кількість переглядів: 761

благоустрій, прибирання, ВУЖКГ, Жашківська ОТГТепла суха погода сприяє тому, аби проводити благоустрій: наводиться лад на вулицях, проводиться обрізання дерев, загрібання сміття. І в місті, і в селах громади над цим працює Жашківське ВУЖКГ. Про це в своєму інтерв'ю розповів міський голова Ігор Цибровський.

 - Комунальники прибирають обочини: залишки посипкового матеріалу після зими, бруд. Працівники благоустрою першочергово займаються Фото без описуприбиранням ділянок, які за ними закріплені, а окрім того, виїжджають і на інші об’єкти міста, щоб навести лад скрізь.

Силами Жашківського комунального господарства здійснюється розмітка доріг, зокрема, пішохідних переходів, ремонтуються та встановлюються дорожні знаки.

Найближчим часом планується засідання сесії, основним питанням порядку денного якої буде виділення коштів на ремонт доріг. З огляду на ситуацію, що спричинена карантинними заходами, а відтак – і кризовими явищами в економіці, - ми не можемо спрогнозувати, які будуть надходження до бюджету громади. А отже не можемо виділяти кошти на капітальні видатки. Лише на найнеобхідніші статті витрат задля забезпечення різних сфер  життєдіяльності громади, та на співфінансування проектів, на які виділені кошти обласного та державного бюджетів.

Жашківська ОТГ, Ігор Цибровський, карантин, благоустрійУ контексті благоустрою, особлива увага наразі приділяється впорядкуванню місць захоронень.

У місті розпочали прибирання із старого кладовища, що біля Храму Петра і Павла. Прикро, але хтось із місцевих, очевидно, вирішив «допомогти» комунальникам і запалив сміття. Дихати димом, ясна річ, не сподобалося тим, хто проживає поруч, - виник конфлікт. Хочу запевнити, що комунальній службі нема сенсу спалювати сміття, оскільки його вивозять на міське сміттєзвалище.

Завершити наведення ладу на кладовищах планується до Великодня. До слова, попереду поминальні дні, і відвідати могилу рідних – наша внутрішня потреба. Я це розумію, але хочу закликати жителів громади до того, аби вони не утворювали скупчень, тримали дистанцію, словом, дотримувалися усіх норм карантину. А краще, відвідати могилу близьких в інший день, щоб уникнути небезпеки заразитися коронавірусом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь