A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

У Черкаській області введено режим надзвичайної ситуації (ДОКУМЕНТ)

Дата: 24.03.2020 09:47
Кількість переглядів: 9856

Фото без опису

За даними Міністерства охорони здоров’я України, станом на 23 березня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 73 випадки захворювання на коронавірус, зокрема, на Черкащині – 1.

23 березня регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської ОДА прийнято рішення про введення надзвичайної ситуації на території Черкаської області, пов’язаної із підтвердженням захворювання, спричиненого коронавірусом 2019-nCoV. Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні погодив запровадження надзвичайної ситуації Черкаській області з метою запобігання поширенню COVID-19.

Епідемічну ситуацію попередньо класифіковано як медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня.

Відповідно до документу, суб’єктам господарювання дозволяється реалізовувати виключно продукти харчування, пальне, засоби гігієни, лікарські засоби та вироби медичного призначення, засоби зв’язку. Суб’єкти господарювання зобов’язані забезпечувати контроль за дотриманням обмежень щодо перебування відвідувачів у торговельних приміщеннях ( 1 особа на 10 м2) та нанести розмітки на підлозі біля кас для обмеження дистанції між відвідувачами у чергах не ближче 1,5 м (читати більше тут).

Міський голова Ігор Цибровський наголосив: «Оголошення надзвичайної ситуації на території області лише підтверджує той стан, в якому існуємо ми сьогодні. Життєдіяльність громади не зазнає особливих змін.

Режим надзвичайної ситуації – стан на окремій адміністративній території, коли порушено умови нормальної життєдіяльності людей. Відрізняється від надзвичайного стану відсутністю обмежень конституційних прав громадян.

Введення надзвичайного стану не повинно лякати жителів громади. Всі заходи, передбачені законодавством, ми вже ввели (і в цьому є позитив, бо ж не  дозволили інфекції розповсюджуватись стрімко)».

ЧИТАТИ РІШЕННЯ:

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь