A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Шевченківські дні

Дата: 15.03.2020 20:29
Кількість переглядів: 425

Фото без опису Жашківський МБК

        Ці заходи  були завжди розділені на чотири етапи, об’єднуючись у цикл.

Але так як Шевченкові дні припали на шкільні весняні канікули, то було вирішено провести заходи дещо раніше, аби не відривати діток від довгоочікуваного відпочинку.

        В першому, 25.02.20 р. гуртківці, знайомляться з біографією та творчістю митця української літератури. Директор  - Рибаченко Катерина Миколаївна, заздалегідь підготувала матеріал, над яким разом з вихованцями і працювала.

        В другому етапі учасники  циклу познайомились з відеоматеріалами, які відбирались і готувались таким чином, щоб матеріал був пізнавальним, але легко і цікаво сприймався дітьми.

В третьому етапі 4 березня 2020 р. пройшла вікторина «Шляхами Тараса». Для цього було сформовано питання і варіанти відповідей на них, у вигляді письмового тесту. Всі питання відповідали матеріалам, які дітки проходили в першому і другому етапах . Після написання вікторини було перевірено роботи . За кожну правильну відповідь учасник отримав 2 бали, неповна відповідь – 1 бал, неправильна - 0. По результатам оцінювання було присуджено місця: I, II, III. Відповідно цього діток нагородили грамотами та подарунками, завдяки підтримці І.Ю. Білик, відносно їхніх здобутків.

 

    На четвертому етапі, 05.03.2020р. ,  Катерина Миколаївна зібрала діток для того, аби кожен із них міг побачити свої помилки у вікторині. Цей етап називається «Робота над помилками».

       Але цього річ  директор МБК організувала і п’ятий, завершальний етап. 06.03.20р. за підтримки начальника ВКМПСТ   І.Ю.Білик було проведено невеличкий огляд-конкурс читців-дикламаторів на рівні МБК. Дітки заздалегідь підготували обрані ними твори Т.Г.Шевченка. Той, хто міг вивчити - декламував, той хто не зміг або не встиг – читали.

      Захід проводився у танц. кабінеті МБК. Його родзинкою став відеофільм «Край, де народився Шевченко». Сама атмосфера свята залежала від вмілої організації та оформлення приміщення. Гарним доповненням став музичний фон, цікаве освітлення.

       Учасники були приємно вражені нагородами та подарунками як за огляд конкурс, так і за вікторину «Шляхами  Тараса». Катерина Миколаївна зазначила - має велику надію, що цей огляд-конкурс буде не просто заходом місцевого значення, тобто лише в МБК, а стане гарною традицією для всіх бажаючих юних цінителів Шевченкового слова. Набере сили, популярності та масштабності.

Також учасники та гості відвідали виставку  в бібліотеці, що знаходиться в МБК, яку організувала бібліотекар Сулима С.Г.     І на закінчення, як стало традицією, смаколики з чаєм  у сімейній атмосфері.

 

  Марійківський СК

9 березня українська громадськість відзначає 206 річницю від дня народження українського генія - Т.Г.Шевченка. Для вшанування пам»яті в читальній залі бібліотеки с.Марійка розгорнуто книжкову виставку : «Т.Г.Шевченко- поет, художник, патріот»

  Для експозиції підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Шевченка.

  Книжкова виставка призвана допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну та художню цінність Шевченкового слова,поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той час і величну долю.

 

Литвинівський СБК

              Найкращі вірші Тараса Шевченка,

               які має знати кожен українець.

        Під таким гаслом відбулися літературні читання до дня народження Т.Г. Шевченка в приміщенні Литвинівського СБК.

            Вірші Тараса Григоровича – це невичерпне джерело мудрості. Вони справді особливі, зокрема тим, що актуальні й досі.

І нам потрібно їх  знати та продовжувати вивчати, адже “Кобзар” – це друга Біблія для українців. Розгортаєш, і:

 “Ну що б, здавалося слова…

 Слова та голос – більш нічого.

 А серце б’ється – ожива, як їх почуєш…”.

             З нагоди 206-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка сільським бібліотекарем Велічкіною Л.А. та керівником дитячого любительського об'єднання Уманець Т.П. «Художнє читання» та його учасниками підготовлено і  прочитано добірку поезій, у яких Великий Кобзар оспівував первинні людські цінності: любов і вірність, материнську долю, дружбу, відданість рідній землі і народові – те, без чого не можна уявити людського життя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь