Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

День Антоніни-половини

Дата: 06.02.2020 10:31
Кількість переглядів: 766

Фото без описуПрацівниками культури Жашківської громади щотижня проводяться заходи, спрямовані на вивчення та збереження народних традицій, фольклору.    

 Так, 30 січня директором Литвинівського СБК  Наталією Якубчик була проведена бесіда з гуртківцями на свіжому повітрі на фольклорну тематику «Народні прикмети, забобони та звичаї дня Антонія Перезимника» або в простонароді ? Антоніни-половини, що припадає на 30 січня. Цей день свідчив про те, що половина зими позаду, а попереду вже весна. Учасникам заходу – школярам – найбільше сподобався звичай відлякування нечистої сили, щоб вона не підходила до будинку. Для цього виходили на найближче перехрестя і починали йти додому задки. Якщо вдавалося дійти до будинку таким чином і не впасти, то свої сліди варто було перекреслити палицею і замести. На Антона та Антоніну пекли спеціальні «Колобки» і пригощали ними дітей ? щоб швидше літо настало, адже «Колобки» символізували сонце.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь