A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Від хати до хати біленьким сніжком ходить святий Миколай із мішком

Дата: 23.12.2019 08:55
Кількість переглядів: 643

Здавна живе в країні звичай, що в ніч з 18 на 19 грудня святий Миколай у супроводі ангелів ходить від хати до хати і дарує дітям подарунки: цукерки, шоколад, яблука, а також одяг, взуття, книжки, маленьким — іграшки. Існує повір’я, що Святий Миколай ніколи не забував чемних, працьовитих дітей . Він для всіх є взірцем працьовитості, скромності, чесності, доброти й милосердя.

        Напередодні та 19 грудня в усіх закладах освіти Жашківської ОТГ пройшли свята на честь Святого Миколая. Діти відтворювали українські обряди, співали народні пісні, танцювали, згадували прислів’я та приказки. Навчалися бути добрими, милосердними, піклуватися не лише про оточуючих людей, а й про тварин та птахів.

      Завдання дорослих стати помічниками Святого Миколая, зробити усе можливе для того, аби кожна дитина у цей день повірила в казку та отримала омріяні подарунки, подарувати тепло й увагу тим діткам, які  найбільше потребують нашої підтримки й турботи. Голова громади І.Цибровський, депутати обласної ради В. Вусик, В.Погорілий, депутати міської ради Н.Сухоносова, С.Вусик , козаки Чорноморського Українського Козацтва стали помічниками Святого Миколая.

        Дуже зворушливо, коли самі діти починають життя з благочинності, яка йде від самого серця. Напередодні таємничого дня Святого Миколая, у рамках добротворчих проєктів над якими працюють вчителі та учні СПШ №1, представники чотирьох класів відвідали обласний  міжрегіональний  центр соціально-психологічної  реабілітації дітей, що знаходиться в місті Умані.

       Від  початку навчального року вихованці 3-А класу з вчителем Власюк М. В., 6-Б  з класним керівником Ященко Н. А., 7-А – Вичеровою М. П. та 7-В  з класним керівником Ігнатовою Т. В. є активними учасниками різноманітних добротворчих заходів, конкурсів, виховних годин в рамках освітньо-виховного проекту «Дорогою добра».

     Упродовж місяця діти активно працювали над волонтерською роботою – приносили найкращі, улюблені речі, іграшки. На початку грудня ці чотири класи організували благодійний ярмарок, у ході якого зібрано значну суму коштів.  Після ярмарку, порадившись, вирішили зробити свято-подарунок для дітей позбавлених батьківської ласки. Семикласники власноруч спакували 60 гостинців (саме стільки діток в центрі, а ще, на виручені кошти, придбано канцприладдя: клей, зошити-прописи, щоденники, папір для творчості.

    Ось так, в образі помічників Святого Миколая дорослі та юні жашківчани  дарували краплинку радості, позитиву дітям. 

Джерело: https://zhashkiv-osvita.gov.ua/news/11-24-46-21-12-2019/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь