A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Організація харчування в закладах освіти Жашківської ОТГ

Дата: 20.12.2019 09:05
Кількість переглядів: 1121

Фото без описуУ закладах освіти Жашківської міської ради гарячим  харчуванням  охоплено 1787 учнів (з них 369 – категорійних).  Вартість харчування затверджена рішенням виконавчого комітету  міської ради від 28.12.2018 року №286 і становить до 16,40 грн. У закладах дошкільної освіти харчується 648 дітей, з них 93 категорійні, вартість дітодня встановлена 33,00 грн. ( 60% - батьківської плати, 40% - кошти місцевого бюджету).

         На постійному контролі відділу освіти перебуває організація якісного харчування, робота їдалень, вивчаються всі варіанти з покращення харчування, проводиться моніторинг поставок продуктів, розробляються плани щодо  удосконалення матеріально – технічної бази. Питання організації харчування систематично  заслуховується на нарадах керівників ЗО. У  порівнянні з минулим навчальним роком кількість дітей, що харчується збільшилася на 270 учнів. Відповідно до цього і збільшилась потреба закупівлі продуктів. Закупівля продуктів харчування  проводиться тендерним комітетом відділу освіти відповідно до потреби. На виконання вимог чинного законодавства усі закупівлі проводяться на майданчику «Прозоро».

       Складність механізму закупівлі товарів зумовлює тривалість процедури закупівлі, а також і стрімке коливанням цін та неможливість корегування в подальшому ціни договору про закупівлю (особливо сезонні) відповідно до   Закону України «Про здійснення державних закупівель».

       Виділених місцевим бюджетом коштів, на 2019 бюджетний рік, в сумі 6 млн.929,6 тис грн. (в тому числі для ЗДО 3 млн 753,9 тис грн..)   вистачає для закупівлі в повному та необхідному обсязі якісних продуктів харчування у відповідності до норм та стандартів. На даний час оголошено конкурсні торги на предмет закупівлі продуктів харчування на 2020 рік.

        Перспективне меню складається в закладах освіти медичним працівником та кухарем з урахуванням забезпечення сезонними продуктами та відповідно до підписаних договорів, затверджується керівниками  та погоджується Жашківським районним  управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області. Меню закладів різноманітне і збалансоване. Овочі, бобові, фрукти, молочні продукти, риба, м'ясо складають основу раціону. Урізноманітнюють меню запіканки, випічкою власного приготування. В щоденному меню закладів освіти є молоко, договір підписаний   з фермерським господарством «Степ».

       Керівники закладів освіти несуть персональну відповідальність за організацію харчування, приймають рішення про внесення змін в перспективне меню відповідно до потреби. У зв’язку із збільшенням дітей, охоплених гарячим харчуванням, у грудні м'ясо в шкільні їдальні було завезене не в достатній кількості, проте станом на 17 грудня всі заклади освіти  забезпечені м’ясними продуктами вищого та першого гатунку в повній мірі.

    Технолог відділу освіти систематично контролює організацію харчування  на всіх етапах, проводить моніторинг наявності продуктів, вибір сировини, якість готових страв, дотримання санітарного законодавства, впровадження в заклади освіти системи управління безпечністю харчової продукції за принципами НАССР. 

     Суттєво покращена матеріально – технічна база харчоблоків ЗО: закуплено  обладнання на суму 743445,8грн., а саме: 6 морозильних камер, 1 шафа холодильна, 4 холодильники, 5 електроплит, 5 тістомісильних машин, 6 електромясорубок, 2 електросковороди, 2 марміти для І і ІІ страв, 3 шафи пекарні, 4 витяжні системи, закуплено кухонного інвентарю на суму 419435,64 грн.

Джерело: https://zhashkiv-osvita.gov.ua/news/16-31-28-17-12-2019/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь