A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Кубок імені А.Добровольського

Дата: 18.12.2019 21:25
Кількість переглядів: 996

Фото без опису14 грудня  в спортивній залі Жашківської спеціалізованої школи №1 відбувся баскетбольний турнір імені А.Добровольського.

В результаті нелегкої боротьби перехідний кубок здобули вихованці спеціалізованої школи №1, ІІ місце посіли минулорічні господарі кубка – учні Жашківської школи №3, ІІІ місце - збірна команда ветеранів. Кращим гравцем турніру було визнано Поперечного Ігоря. Переможці і призери були нагороджені медалями відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради.

Фото без описуТурнір на честь уродженця Жашкова Анатолія Миколайовича Добровольського проводиться вшосте. Присвячений він непересічній особистості, любителю спорту, котрий 42 роки пропрацював учителем фізкультури.

Освіту Анатолій Миколайович отримав у Черкаському педагогічному інституті заочно, оскільки його батько загинув на фронті і коштів у сім’ї на стаціонарну освіту бракувало. Почав свою педагогічну діяльність 1961 року у Жашківській школі №1 (сьогодні це ЗЗСО №3), а з 1977 року по 2003 рік Фото без опису– у спеціалізованій школі №1.

Він затятий багатоборець, який легко опановував різні види спорту (легка та важка атлетика, гімнастика, акробатика, гирі, штанга, плавання, ігрові види, лижний спорт і т.д.).

Учні Анатолія Миколайовича розповідають, що він мав особливий вплив на дітей, умів позбавити страху перед травмою у виконанні складних вправ. Він не просто професійно володів технікою і доступно викладав дисципліну, а й був чудовим психологом. Вважав, що для хорошої фізичної підготовки чудово підходять суперництво, побутові справи, будь-яке фізичне навантаження, виконане з азартом та в задоволення.

Фото без описуЧимало вихованців Анатолія Миколайовича завдячують йому обраною професією та любов’ю до спорту: Дмитро Мазур – дворазовий чемпіон світу, Європи та Євразії з пауерліфтингу, директор ДЮКФП, Віктор Дзюба – завідувач сектору у справах  молоді та спорту Жашківської РДА, Микола Вовк – директор ДЮСШ Жашківської районної ради, Володимир Чорний та Сергій Посєвін – вчителі фізкультури Жашківської спеціалізованої школи №1, Костянтин Зволінський – спеціаліст відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради, Кривенко Тамара – вчитель фізкультури у ЗЗСО Фото без опису№5, Бевзюк Андрій – вчитель фізкультури у ЗЗСО №3, Сергій Москаленко – майстер спорту міжнародного класу з карате, тренер з панкратіону ДЮКФП Жашківської міської ради, Богдан Лавренюк – директор КУ «Стадіон імені Юрія Гагаріна».

Анатолій Миколайович усе життя залишався вірним собі: він любив учителювання і спорт, радо ділився досвідом з колегами, і завжди відмовлявся від високих посад.  Він і досі щодня робить зарядку. А йому, до слова, 10 грудня  виповнилося 80 років.

Фото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь