A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Учні Литвинівської школи на уроках трудового навчання готують роли

Дата: 21.11.2019 08:42
Кількість переглядів: 729

Фото без описуВ Литвинівському ЗЗСО учні 8-го класу робили майстер-клас з приготування такої популярної в Україні та світі страви як роли.  Роли є підвидом суші і мають назву макідзусі. Готують їх таким чином: за допомогою бамбукової циновки формують рулет, всередині якого всі інгредієнти. Рол можна загорнути в норі. Також, для покращення смакових властивостей, зверху на рол можна покласти авокадо, лосось чи вугор. У світі зараз безліч рецептів ролів, адже багато кухарів намагаються експериментувати і створювати щось своє. 

Близько 30 років тому роли були однією з найпопулярніших страв в Америці. Це пов’язано з тим, що саме тоді в США поширилися тенденції здорового харчування. Та навіть зараз ця страва не здає своїх позицій - в країні нараховується близько 4 тисяч суші-барів. Саме Штати є батьківщиною класичного Каліфорнійського ролу, який допоміг зробити суші популярними у всьому світі і звідти походить назва страви, до якої ми всі звикли. Основні відмінності між суші та ролами полягають в їх формі і складі.

Підготувала і провела майстер-клас вчитель трудового навчання Ломачинська Ю.П. А вкінці уроку всі смачно поласували власноруч приготованою стравою.

Джерело: http://lytvynivka.school.org.ua/news/20-38-32-19-11-2019/

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь