A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Жашківчанки підкорили фестиваль ім.Н.Яремчука

Дата: 17.10.2019 09:35
Кількість переглядів: 1673

З 3 по 6 жовтня 2019 року над Буковиною залунали солов’їні переспіви. У м.Вижниця Чернівецької області пройшов IV Відкритий фестиваль-конкурс виконавців української естрадної пісні імені Назарія Яремчука «Пісня буде поміж нас». На цій землі народився і зростав талановитий  український співак, народний артист України, актор, танцюрист, автор пісень та музикант.

Фестиваль проходив у Вижницького РБК, на сцені, де стояв Н.Яремчук, де робив свої перші кроки ВІА «Смерічка» під керівництвом Левка Дудківського.

Саме там, 4 жовтня 2019 р., на сцену ступили і Жашківські соловейки – тріо «Трояна» Жашківського міського будинку культури, кер. Гребенюк В.Я. В його склад увійшли: Рибаченко Катерина, Гайова Марія і нова, молода і креативна учасниця- Коробко Ірина. Цей склад затвердився трошки більше ніж за тиждень до поїздки на Вижнинщину. Був острах і ризик, адже зіспіватись триголоссям за такий короткий термін дуже важко. Але неймовірне бажання і наснага, поклик до творчості не дав дівчатам втратити впевненість. А ступивши на Вижнинщину, відчувши неперевершену гостинність, простоту, доброту, неймовірну приязнь і щирість зустрічаючої сторони та високоповажних членів журі – острах  зник  безслідно. Слова, що це не просто фестиваль-конкурс, а родинний клуб – ствердились. Ще підтвердилось слова, що, хто хоча б один раз у нього вступив – буде чекати з нетерпінням нових омріяних зустрічей.  І одразу замість остраху  прийшло подвоєне бажання та жага до перемоги.

Малий термін підготовки вокалістки тріо «Трояна» компенсували репетиціями скрізь, де тільки вдавалося. Вони співали в авто, поки їхали до Києва; в потязі – дорогою до Чернівців, в кімнаті де проживали, у танцювальному класі спорткомплексу, зранку на сцені, поки всі снідають…

І вони не підвели наш рідний Жашків! Тріо «Трояна» отримало I місце, Марія Гайова із сольною піснею – III місце,  Катерина Рибаченко отримала дві нагороди – I місце як солістка і «Спецприз від журі».

Наші Жашківські соловейки впевнені, що без підтримки міської влади та начальника ВКМПСТ Інни Юріївни Білик не було б такої напруженої, але в той же ж час чудової поїздки до гостинної Вижниці. Без їхньої підтримки і вболівань не було б впевненості… А так, не було б перемоги для рідного міста Жашків…

Учасниці тріо в один голос стверджують, що без свого керівника Гребенюка Володимира Яковича не змогли б досягти своїх творчих висот. Його майстерність – це безцінний дар, який він вкладає у свої колективи. До слова, 14 жовтня під час урочистостей з нагоди Дня міста Володимира Гребенюка було нагороджено відзнакою "Почесний громадянин Жашкова".

Зі слів Назарія Яремчука: «Я вийшов з того віку, коли звертаєш увагу на дрібниці – автографи, популярність. Мене турбує інше: що буде з нашим пісенним садом завтра?».

І дівчата впевнені, поки існують такі фестивалі-конкурси, як фестиваль імені Назарія Яремчука, поки живе у серцях пам’ять про видатних сподвижників вокального мистецтва, поки палахкотить творчий промінь, доки душу розтинає наснага і бажання нових звершень, доки є в Україні український солов’їний спів – пісенний сад цвістиме буйним цвітом завжди!

Так тримати, тріо «Трояна»! Нових і неперевершених Вам звершень!

Інформація надана директором Жашківського міського будинку культури К.Рибаченко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь