A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Відкриття кабінету інтелектуального навчання «Шахи»

Дата: 26.09.2019 12:12
Кількість переглядів: 445

Введення в освітній процес шахових занять є одним із шляхів інтелектуального виховання школярів, тому що шахи – це не тільки гра, яка приносить задоволення дітям, але й дієвий, ефективний засіб їхнього розумового розвитку. Наявність у шахах елементів науки, мистецтва й спорту відкриває широкі можливості для виховання, навчання й розвитку дитини.

Саме з цією метою на базі нашої школи вже другий рік працює гурток «Шахи», керівником якого є  учитель-аматор ДЮКФП  -  Дробот Сергій Петрович. Учитель наскільки майстерно захопив дітей грою, що тепер кожного дня школярі поспішають на тренувальні ігри. А от упорядкованого приміщення для роботи шаховий гурток не мав. Цією проблемою зацікавились: міський голова Цибровський Ігор Андрійович, депутат обласної ради, керівник соціальних проектів «НОВА ГРОМАДА» Погорілий Віктор Григорович, депутат міської ради Гуменюк Віктор Анатолійович, начальник відділу освіти Савицька Валентина Миколаївна. Ціле літо тривали ремонтні роботи в кабінеті. Врахувавши проект(ескіз) кабінету виготовлений студентами   кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету під керівництвом  Литовченко Наталії Миколаївни,  клас повністю змінено, створені усі умови для школярів.  А юні художники – Деркач Софія та Склярук Вікторія разом з учителем мистецтва  Тетяною Олексіївною Деркач оздобили тематичними малюнками-розписами.   За кошти громади придбано ноутбук,  шаховий інвентар: електронні шахові годинники, комплекти для гри в шахи та шахмати.   

   І от  настав той день,  коли святково прибрана кімната готова приймати гостей та дітей.  24 вересня на базі Жашківської спеціалізованої школи №1 відбулося урочисте відкриття кабінету інтелектуального спорту «Шахи».  На гостину з нагоди відкриття завітали всі,  хто доклав певних зусиль в ремонтних роботах, а також гості:  директор Монастирищенського ліцею Стороженко Наталія Анатоліївна та директор Верхняцького навчально-виховний комплекс "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-ліцей"  Остапенко Світлана Григорівна зі своїми вихованцями.  Гості та запрошені щиро вітали вихованців з новим кабінетом, а Віктор Григорович вручив солодкі подарунки та фарби  для малювання  художникам-оформлювачам  кабінету. Такі ж гостинці було вручено переможцям шахово-шашкового турніру з нагоди відкриття інтелектуального кабінету.

Цього ж дня у фойє школи організовано представлення позашкільної гурткової роботи нашої школи: художньо-естетичного, технологічного, військово-патріотичного напрямків.

Свою діяльність рекламували, запрошуючи на навчання, і  дитячо-юнацький клубу фізичної підготовки Жашківської міської ради. Зокрема гуртки:  «Спортивний туризм», «Дзюдо», «Панкратіон», «Атлетична гімнастика». Перетягування линви та перемоги на Всеукраїнському рівні упродовж тривалих років,  викликали бажання позмагатися і  учасників цієї зустрічі. Долучилися до турніру як вихованці так і гості, змагаючись в силі та витривалості.

Дирекція школи, учителі, батьки та учні щиро дякують усім хто допоміг в ремонтних роботах, фінансовій підтримці у діяльності та створенні кабінету, а також приготував в цей святковий день гостинці, призи-подарунки для вихованців кабінету інтелектуального навчання «Шахи».

(Джерело: http://zhashkiv1.school.org.ua/news/19-55-45-25-09-2019/)

Більше фото на офіційній сторінці в Facebook: https://www.facebook.com/zhOTG/photos/?tab=album&album_id=2723765811001460


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь