A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Увага! Важлива інформація!

Дата: 20.09.2019 15:57
Кількість переглядів: 358

Шановні суб’єкти господарювання!

Жашківська міська рада відповідно до ч. 3 ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на підставі Постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 823 «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю», з метою ефективного забезпечення реалізації   виконавчими органами міських рад об’єднаних територіальних громад своїх повноважень щодо здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, доводить до вашого відома про відновлення перевірок, які проводитимуться інспектором праці Жашківської міської ради у формі інспекційних відвідувань та невиїзних інспектувань.

Інспектором праці систематично проводилась превентивна робота з роботодавцями та керівниками суб’єктів господарювання з метою попередження порушення трудового законодавства, яка запланована і надалі.

Закликаємо усіх суб’єктів господарювання (юридичних і фізичних осіб підприємців, керівників) дотримуватися вимог чинного законодавства про працю, відповідально відноситися до своїх обов’язків щодо прав працівників, не допускати приховування трудових відносин, не підміняти трудові відносини цивільно-правовими договорами, дотримуватись строків виплати заробітної плати та мінімальних державних гарантій в оплаті  праці.  

Нагадуємо, що особи, винні у порушенні вимог законодавства про працю несуть відповідальність у вигляді штрафу у обсягах передбачених статтею 265 Кодексу законів про працю України), а саме у разі:

        - фактичного допуску працівника до  роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у випадку фактичного виконання роботи за повний робочий час, та   виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та єдиного внеску  на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків - роботодавці несуть відповідальність у вигляді штрафу в тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої Законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, відносно якого скоєно порушення ( у 2019 р. - 125 190 грн);

        - недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці - роботодавці несуть відповідальність у вигляді штрафу в десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої Законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, відносно якого скоєно порушення  (у 2019 р. - 41 730 грн.);

        - порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш ніж за один місяць, виплати їх у неповному обсязі - роботодавці несуть відповідальність у вигляді штрафу в трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої Законом на момент виявлення порушення ( у 2019 р. – 12 519 грн. );       Слід зазначити, що розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2019 року Законом України «Про державний бюджет України на 2019 рік» становить 4173 грн, у погодинному розмірі: з 1 січня 2019 - 25,13 грн.

        За порушення вимог законодавства про працю посадові особи підприємств, установ, і організацій незалежно від форми власності, фізичні особи-підприємці, які використовують найману працю, також несуть відповідальність у вигляді накладення штрафу згідно ст. 41 Кодексу України про адміністративні  правопорушення.

        Просимо врахувати вищевикладене у роботі та привести свої взаємовідносини із найманими працівниками у відповідність до чинного законодавства України.

 

Шановні працюючі громадяни!

        Відповідно до  ст. 1 Закону України «Про звернення громадян», ст. 40 Конституції України,  Постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 823 «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю»,

у разі порушення Вашого права у трудових відносинах, а саме: несвоєчасного та не в повному обсязі оплати праці, не дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці,  не оформлення трудових відносин повідомляйте про факт порушення інспектора праці Жашківської міської ради. В зворотному випадку, приховуючи

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь