A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

У Жашкові проводиться благоустрій головного стадіону громади

Дата: 08.09.2019 14:58
Кількість переглядів: 1190

Фото без описуЖашківський стадіон імені Юрія Гагаріна нещодавно передано на баланс відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради (ВКМПСТ), на його базі створено комунальне підприємство, а це вже дозволяє балансоутримувачу виділяти кошти на реконструкції, ремонти, благоустрій та модернізацію цього об’єкту.

Та чимало робіт на території стадіону виконується завдячуючи спонсорській допомозі небайдужих жашківчан. Як уже повідомлялося, силами працівників ВКМПСТ та безпосередньо стадіону велися підготовчі роботи для облаштування системи зрошування футбольного поля. Більш детально про це розповів директор новоствореної комунальної установи Богдан Лавренюк:

Фото без опису«На стадіоні були комунікації водопостачання, і це дозволяло нам організувати полив. Але коли взялися до роботи, то виявилося, що система віджила своє, труби не того діаметра, що потрібно, та і пошкоджені. Довелося змінювати комунікації (труби люб’язно надав нам Арам Мурадян). Резервуар – ВУЖКГ, а перевести і встановити допомогли місцеві підприємці Сергій Вусик та Михайло Притика. Зварювальні роботи цієї ємкості вдалося здійснити завдяки Жашківському ПТМ. Реставрація резервуару забрала чимало зусиль, але воно того варте, бо тепер маємо суттєве доповнення до системи поливу. Придбання насосу для наповнення резервуару профінансував Сергій Вусик. Тепер ми вже маємо можливість сегментно поливати поле.

Завдяки допомозі Олександра Сторожука, котрий надавав свою сільгосптехніку та гербіциди, нам вдалося знищити дводольні рослини, залишилась тільки злакова трава. Пізніше, як тільки минуть спекотні дні, ми засіємо поле спеціальною газонною травою та вирівняємо його поверхню. Сподіваємося це реалізувати за підтримки Олександра Сторожука. Підживлення нам презентував Віктор Надюк. Газонна трава, якщо правильно організувати полив та обкошування, буде м’якою і забезпечуватиме щільний покрив поля та легку амортизацію. А це, в свою чергу, попереджатиме травмуванню спортсменів у разі падіння.

Власне, для цього ми і проводимо усі ці роботи – задля безпеки футболістів. А якщо ми забезпечимо їх якісними умовами – то і гра буде результативнішою. Тим паче, що ми вже проводимо тренування дітей. Про їхню безпеку маємо подбати в першу чергу».

Стадіон – один із найважливіших спортивних об’єктів у громаді. Тут проводяться масштабні спортивно-туристичні змагання та фестивалі. Але поки переважно місцевого значення. Аби Жашківська громада мала право організовувати змагання обласного рівня, стадіон повинен відповідати певним критеріям. Це один із мотивів, чому тут активно розплановують роботи з ремонту та оновлення – пояснює міський голова Ігор Цибровський:

Фото без опису«З моменту створення громади, ми взяли вектор на розвиток і дитячого, і дорослого спорту. Ясна річ, стадіон значно розширить можливості в цій напрямку. А тому на перспективу заплановані чималі об’єми робіт. Зокрема, з будівництва двох бігових доріжок – навколо футбольного поля, та однієї по периметру стадіону. Уже зараз проводиться вирізка стихійних насаджень, а в майбутньому – розплануємо озеленення, аби в затишній парковій зоні стадіону місцеві жителі мали змогу влаштовувати пробіжки чи прогулянки. Окрім того, тут варто облаштувати сучасні роздягальні, вбиральні, душові.

Особливої уваги потребують будівлі, на території стадіону. На баланс нам їх передали без технічної документації. Але відповідні документи уже на стадії виготовлення. У перспективі – і заміна місць для вболівальників, і освітлення, і облаштування тренувальних майданчиків, зокрема багатофункціональних.

Словом, за нашим задумом, стадіон має стати зоною для активного відпочинку та занять спортом. У Жашківській громаді – чудовий спортивний потенціал, а отже, сподіваємося, ми на цьому стадіоні невдовзі вітатимем нових чемпіонів».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь