A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Мистецьку школу – на старт, стадіон – у нове життя…

Дата: 02.09.2019 16:26
Кількість переглядів: 1179

Фото без описуЧергова 16-та сесія міської ради проходила гаряче у бажанні депутатів чітко прорахувати всі кроки стосовно рішень поточних і нагальних питань.

Цікаву інформацію довів до відома міський голова Ігор Цибровський на початку засідання. В ній йшла мова про впровадження нової форми правоохоронної роботи. Зокрема, про втілення проекту «Поліцейський, наближений до громади», згідно з яким невдовзі у Жашківській ОТГ має запрацювати фахівець, наділений правами і повноваженнями дільничного та дорожнього інспектора. Обрана на посаду особа вже пройшла перші етапи спеціального конкурсу і по завершенню належної підготовки прибуде на службу.

Потім прозвучали депутатські запити, які стосувались вирішення питань за зверненнями жителів міста. Ці питання стосувались встановлення паркану по вулиці Миру біля багатоквартирного будинку, де проживають пенсіонери та необхідності розчищення старого деревного насадження, зламані гілки якого створюють небезпечну ситуацію для перехожих (в тому числі й дітей, які йдуть до школи), по вулиці Є.Любомської.

Перші питання порядку денного сесії були присвячені Мистецькій школі. Насамперед, депутати затвердили статут нового комунального закладу, відповідно до якого засновником школи виступає міська рада, якій вона й підпорядковується, а координатором - відділ культури, молодіжної політики, спорту та туризму. Прийом учнів може здійснюватись протягом навчального року як на безконкурсній основі, так і за конкурсом на підставі заяви батьків або осіб, які їх замінюють. Зарахування проводиться наказом директора, що передбачає й подальший контроль за реальною наявністю учня на навчанні.  У мистецькій школі функціонуватимуть два відділення: музичне (фортепіанний відділ; народних інструментів; духових інструментів; вокальний відділ; музично-теоретичних дисциплін) та мистецьке (хореографічний відділ; образотворче мистецтво). Планується викладати і театральне мистецтво, що стане можливим за наявності педагогів відповідної освіти.

Рішенням сесії на посаду директора Мистецької школи призначено В.С.Бакуменко (керівник Народного дитячого хореографічного колективу «Едем») терміном на 2 роки з моменту укладення трудового договору. Вона і представила програму розвитку КЗ «Мистецька школа» на 2019 рік та, на  вимогу депутатів, звітуватиме про її виконання на початку наступного року. Основними завданнями програми названо створення умов для підвищення освітньо-культурного рівня учнів, виявлення обдарованих та перспективних дітей для участі у районних, обласних, Всеукраїнських, міжнародних  заходах. Народні обранці мали чимало запитань, які стосувались кількості учнів, штату викладачів, фінансових потреб на утримання закладу тощо. Станом на серпень було подано на навчання у Мистецькій школі 150 заяв, хоча це лише початок, адже загалом прогнозовано прийняти близько 500 учнів. Орієнтовно на утримання закладу потребується 1 мільйон 300 тисяч гривень. Штат викладачів буде варіювати залежно від кількості учнів і популярності того чи іншого мистецького напрямку. Тому, як зазначили міський голова та директор школи, реальну ситуацію можна буде проаналізувати з початком навчального року. Більшість депутатів разом з очільником громади налаштовані на те, щоб підтримати молодого керівника Мистецької школи за ради того, щоб рівень позашкільної освіти вийшов на новий сучасніший рівень завдяки креативним ідеям і наполегливості. Найбільш нагальною проблемою залишається необхідність покращення опалення в приміщенні колишньої музичної школи, яку потрібно буде вирішити до настання холодної пори.

Хвилювала народних обранців і доля Будинку дитячої та юнацької творчості, який не був ліквідований. Якою буде подальша  доля закладу, депутати вирішуватимуть згодом.

З плануванням  заходів покращення розвитку спорту в громаді давно обговорювався задум взяти під своє крило стадіон, щоб створити належні умови для тренувань і прийняття турнірів та змагань різних рівнів. Тож вже на даному сесійному засіданні прийнято рішення про безоплатне прийняття майна згаданого об’єкта із власності районної ради на баланс міської. Наступні кроки також затверджені позитивним голосуванням: створити комунальну установу «Стадіон ім. Юрія Гагаріна» Жашківської міської ради та затвердити її статут і програму розвитку.

У ході наступних прийнятих рішень затверджено передачу майна навчальних закладів Жашківської ОТГ з власності районної ради на баланс відділу освіти міської ради.

    Також депутати внесли зміни до програми економічного і соціального розвитку ОТГ на поточний рік, затвердили стратегію розвитку громади до 2027 року, а також перелік проектів, які будуть реалізовані до кінця 2019 року за рахунок коштів субвенції з державного бюджету. Зокрема, щодо останнього, то обсяг фінансування державного бюджету місцевому становитиме 1489,6 тисяч гривень. Розпорядником цих коштів визнано ВУЖКГ, бо спрямовані вони будуть на придбання автогрейдера.

    Проведено зміни по бюджету  об’єднаної  територіальної  громади, а саме: збільшити видатки  на суму 3 554 338 гривень, у тому числі  за рахунок перерозподілу коштів.  У переліку цих змін передбачено 3 439 702 гривень спрямувати на  капітальний ремонт покрівлі   Жашківської  спеціалізованої  школи №1,  114 636 гривень -  на проведення  поточного ремонту  овочесховища  міського дошкільного закладу №5.  На придбання циркуляційних  насосів  для  газової котельні  Литвинівського  ЗЗСО виділено 10 000 гривень, Жашківської школи №5 – 13 480 гривень. На суму 32645,00 гривень буде придбано  електричну м’ясорубку та дві мийки  для Скибинського навчального закладу, 12 100 гривень – для придбання пральної машини в дитсадок №6. 

Із коштів в сумі 526 000 гривень, передбачених на  будівництво  пам’ятного знака  учасникам та загиблим  новітнім Героям-Борцям  за волю та незалежність України,  337 000 гривень  спрямовується на  придбання  пам’ятного знака; 140 307 гривень  - на його встановлення  та 48 693 гривень - на благоустрій, озеленення  та  освітлення  прилеглої  території.

Передбачено також 24 732 гривень  на  заміну вікон  в Марійківському  сільському клубі.

Завдяки надходженню коштів від БФ «Нова Громада» здійснюється будівництво ділянки тротуару по вулицях Героїв АТО-Перемоги та планується капітальний ремонт тротуару по вулиці Ринковій (1 571 175 грн).

Затверджено і спрямування коштів депутатських фондів, які будуть витрачені на роботи по благоустрою міста, на потреби шкіл і дитсадків громади, встановлення в с. Марійка.

Досить вагомий час депутати опрацьовували більше сорока земельних питань, з приводу яких також були прийняті рішення в процесі дискусій та обговорень.

Віталія Котик

Переглянути ВІДЕОЗВІТ 16 чергової сесії Жашківської міської ради VIII скликання


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь