A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

28 квітня - День охорони праці

Дата: 26.04.2019 12:54
Кількість переглядів: 378

Звернення Жашківського відділення  управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування  України у Черкаській області з нагоди Дня охорони праці до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ та організацій!

       Щороку 28 квітня відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 у нашій країні відзначають День охорони праці.

       Цьогоріч Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці провести, напередодні свого сторічного ювілею , заходи до Всесвітнього дня безпеки та гігієни праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці».

      Разом з міжнародною спільнотою Україна визнає, що здорові та безпечні умови праці - це стратегічне завдання, яке стоїть перед державою і бізнесом.
Розпорядженням Уряду, з урахуванням Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, схвалено Концепцію реформування системи управління охороною праці в Україні і затверджено План заходів щодо її реалізації.

      Концепція є основою для запровадження національної системи управління безпекою та гігієною праці, сформованої на принципах запобігання виробничим ризикам та заохочення до створення безпечних і здорових умов праці.
     Упровадження ризикоорієнтованого підходу створить можливості для ратифікації Україною Конвенції № 187 про основи, що сприяють безпеці та гігієні праці, підписаної 15 червня 2006 р., головними принципами якої є:
визначення виробничих небезпек та оцінка ризиків;
усунення виробничих ризиків чи небезпек у місцях їх виникнення;
розвиток національної культури профілактики у сфері безпеки та гігієни праці, яка передбачає інформацію, консультації та підготовку.

       Сформована, на основі підвищення відповідальності роботодавців у сфері охорони праці, ризикоорієнтована система управління безпекою та гігієною праці забезпечить ефективну реалізацію прав працівників на безпечні та здорові умови праці. 
Для досягнення цього надзвичайно важливим є вивчення, впровадження позитивного досвіду та проведення ефективних превентивних заходів.

       Вектор реформування сфери безпеки та гігієни праці, який визначив Уряд України  і впроваджують Міністерство соціальної політики та Державна служба України з питань праці, передбачає докорінні зміни в підходах до управління охороною праці.

       Саме тому важливо підготуватися до майбутніх змін, правильно спрогнозувати результати реформування та забезпечити, з урахуванням  пріоритетності навчання і постійного розвитку, впровадження нових принципів СУОП.
       Закріплення практики щодо постійного навчання з безпеки та гігієни праці допоможе працівникам і роботодавцям мінімізувати наявні та потенційні виробничі ризики і тим самим поліпшити результати роботи у сфері охорони праці.

      Серйозним викликом для України стало питання трудової міграції, зокрема, професійно підготовленої молоді.

       Отже, потрібно забезпечити належні умови праці, щоб зупинити відтік трудових ресурсів із країни, зберегти кваліфікований і високоефективний трудовий потенціал. Це сприятиме економічному зростанню та повній зайнятості населення.

     Заходи, присвячені Дню охорони праці в області, що пройде під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці», триватимуть упродовж  2019 року.

     Тільки спільними зусиллями можливо виконати завдання, передбачені програмами реформ, і забезпечити конституційне право громадян на гідні умови праці.

Закликаємо всіх долучитися до проведення заходів з нагоди Дня охорони праці та забезпечити широку інформаційну кампанію.

 

Страховий експерт з охорони праці  Жашківського відділення  управління виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування України у Черкаській  області

Добротворська К.В.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь