A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Музика, яка бентежить. Творча зустріч із Павлом Полончуком (ФОТО)

Дата: 23.04.2019 10:43
Кількість переглядів: 608

Фото без описуПотужна енергетика, проникливий звук, віртуозність виконавця, жива експресивна музика, яка бентежить, зачаровує, вражає розмаїттям гармоній.

У п’ятницю, 19 квітня у стінах Центральної районної бібліотеки відбувся атмосферний музичний захід – творча зустріч із Павлом Полончуком та його концерт сучасної фортепіанної музики.

Фото без описуПавло Полончук – випускник Жашківської дитячої музичної школи, Черкаського музичного училища імені С.Гулака-Артемовського, Музичної академії імені Кароля Шимановського в Катовіцах, а нині студент Музичної академії імені Кейстута і Гражини Боцевічів. Павло - професійний джазовий піаніст, який дає концерти в Польщі. Також він має вже викладацький та виконавський досвід: вчить грі на фортепіано і працює концертмейстером у Варшавському драматичному театрі.

Фото без описуМузика  - його пристрасть. Музика  - його хліб. Павло пише твори та виступає з концертами, зумівши дитяче захоплення зробити своєю професією. Великою мірою цим він завдячує, як зауважив музикант, своїм батькам, викладачеві з фортепіано Олегу Безрукому та викладачу сольфеджіо й ідейному наставнику Наталії Бондарчук.

Фото без описуПрисутні в залі мали змогу насолодитися живим виконанням. У концертній програмі на зустрічі із земляками Павло вдало поєднав твори таких сучасних композиторів, як Енніо Морріконе та Ерік Саті, музику власного авторства та європейську імпровізовану музику. Кожна композиція – експресивна, промовиста, виразна, зрозуміла і доступна навіть непідготовленому слухачеві. Це музика, яка бентежить, зачаровує, вражає розмаїттям гармоній, точною технікою  виконавця –  її слухаєш, затамувавши подих.

Творча зустріч у тісному колі дала можливість присутнім вільно поспілкуватися із музикантом. Павло поділився секретами творчого процесу, розповів, хто його надихає та згадав людей, котрі сприяли його росту як музиканта.

Фото без описуЖашківські гармоністи подарували гостю композицію «Гармоніст грає джаз» та герб рідного міста як нагадування про те, що Пашу тут завжди чекають. Керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Жашківської міської ради Олена Тернавська висловила впевненість, що ім’я Павла Полончука ще Фото без описугримітиме на весь світ, а  ми пишатимемось таким талановитим земляком.

Павло експериментує з різними жанрами музики (наразі пробує себе в альтернативній, електронній). І, як зізнався, замислюється над тим, щоб влаштувати концерт електронної музики в Жашкові. Але це поки що секрет ;)

 

Організатори заходу: Жашківська дитяча музична школа, відділ культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської  міської ради і Жашківська центральна районна бібліотека.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь