A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Шляхами Тараса

Дата: 14.03.2019 13:49
Кількість переглядів: 498

Фото без опису12 березня в Жашківському міському будинку культури  пройшов цікавий та пізнавальний захід, приурочений 205-ій річниці від дня народження славетного Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка. Він став завершальним етапом циклу  заходів під назвою «Шляхами Тараса».

Протягом двох попередніх тижнів було проведено безліч літературних зустрічей на любительських об’єднаннях МБК «Світ літератури» та «Художнє читання». На них керівники гуртків Рибаченко К.М та Сулима С.Г. в цікавій формі доносили гуртківцям красу Шевченкового слова, розглядався життєвий та творчий шлях митця.

І от, 12 березня юні поціновувачі поетичного слова зібрались в тематично прикрашеному кабінеті. Захід був розділений на кілька етапів. Спочатку всі вирушили  у відеомандрівки по місцях життєвого шляху Кобзаря. Цікаві відео відкрили багато нової і цікавої інформації, дали можливість повторити вже відоме.

Потім для зразка дітям запропонували послухати  в записі твори поета, які було покладено на музику. Під час прослуховування паралельно розглядались  картини митця.

Вихованці МБК також мали і «Домашнє завдання». Вони підготували твори, які їм найбільше сподобались для літературного огляду «Слово Тараса». Гуртківці декламували «Реве та стогне Дніпр широкий», «Зацвіла в долині», «Тече вода з під явора», «Садок вишневий коло хати » та ін..

Важливим етапом зустрічі стала сама вікторина «Шляхами Тараса» в тестовому форматі. Кожен з присутніх отримав питання, на які за певний час мав написати відповідь. Загальна кількість питань - 26, максимальна сума балів – 52.

Отже, за результатами вікторини:

1 місце (52 бали)  посіла – Бойченко Поліна Сергіївна

2 місце (50 балів) – Кирилюк Яна Русланівна

                                  Лисенко Катерина Олександрівна

3 місце (48 балів) – Бацай Анастасія Олександрівна

                                  Артеменко Карина Романівна

4 місце (42, 42, 40 балів) – Артеменко Олег Романович

                                              Манагарова Ольга Олексіївна

                                              Манагаров  Іван Олексійович

   Птакож цього дня вихованці МБК завітали до бібліотеки при закладі, де бібліотекар Сулима С.Г познайомила з великою кількістю видань, де описувалось життя і творчість нашого земляка, митця, поета – Т.Г.Шевченка. Кожен з юних учасників заходу з величезним задоволенням вибрав цікаву книжку для читання.

   Після вручення нагород, діток чекав солодкий і приємний сюрприз на завершення заходу. Їх запросили до чаювання із солодощами.

    Наразі діти з нетерпінням чекають нових мандрівок, в такий великий і непізнаний світ літератури та цікавої інформації, вікторин і звичайно нових досягнень та нагород.     



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь