A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Жителі Жашківської громади вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО. ВІДЕО)

Дата: 26.02.2019 09:18
Кількість переглядів: 583

Фото без опису20 лютого вся Україна вшановувала Героїв Небесної Сотні. Свічки пам’яті в цей день запалили і в Жашківській міській об'єднаній громаді. Заходи різних форматів проходили в школах, будинках культури, бібліотеках.

Зокрема, міський голова Ігор Цибровський взяв участь у заходах районного рівня. Урочистим мітингом та покладанням квітів представники влади, трудових колективів, ветерати АТО, мешканці району вшанували пам’ять загиблих мітингувальників у .
Литвинівським СБК було проведено тематичну виставку під назвою «Пам’яті Небесній Сотні», приуроченій трагічним подіям на майдані Незалежності.
Фото без описуУ Скибинському закладі проводились пам'ятні заходи по вшануванню подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Було проведено загальношкільну лінійку та урок мужності, на який організатори запросили учасника Майдану Лопатинського Юрія Андрійовича. Також цього дня о 12.00 учні закладу долучились до Всеукраїнської акції і вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. (Джерело: http://skybyn.school.org.ua/news/15-06-09-21-02-2019/)
У Жашківській спеціалізованій школі №1 відбулась конференція, присвячена Дню пам’яті Небесної Сотні. Завдяки цьому заходу кожен присутній дізнався причини початку революції та її наслідки. Завдяки конференції в учнів сформувалось чітке розуміння Революції Гідності та подвигу Небесної Сотні. Такі заходи навчають молоде покоління мати активну громадську позицію , бути патріотом своєї держави , бути небайдужим до історії своєї нації, формують суспільну свідомість та виховують патріотизм. (Джерело: http://zhashkiv1.school.org.ua/news/14-14-27-21-02-2019/?fbclid=IwAR3fV4cTsivlHL7KONzEM1dWOtMnxWrg5eYCjAZw6Y9qv_4RbhgH9i8dNi8)
Фото без описуЗ метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності, подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні у Жашківській школі №5 були проведені уроки мужності «Ви відлетіли в небо журавлями» та флешмоб «Хай душі в вічність відійшли та пам'ять в серці не згасає» (Джерело: http://zhashkiv5.school.org.ua/news/12-45-11-20-02-2019/).
Учні міської школи №4 теж вшановували пам'ять жертв Майдану. В цьому закладі мали місце і урочиста лінійка, і патріотичний флеш-моб (Джерело: https://www.facebook.com/zhashkovschool4/).
Фото без описуУ Литвинівському закладі День вшанування пам'яті загиблих Героїв Небесної Сотні теж не оминули увагою. Була зроблена тематична виставка, та проведено флешмоб (Джерело: http://lytvynivka.school.org.ua/news/21-02-00-20-02-2019/).
З душею підготували захід працівники культури, сільської ради, учасники художньої самодіяльності та діти в с.Вільшанка. Гості мали можливість запалити свічку пам'яті, вшанувавши Героїв Небесної Сотні, помолитися разом із духовним наставником православної релігійної громади. Були і щемливі пісні, і авторські вірші, і вокально-хореографічні постановки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь