A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

У Литвинівці працюють над підвищенням творчої активності молодого покоління

Дата: 19.02.2019 16:50
Кількість переглядів: 604

Приміщення Литвинівського сільського будинку культури – порівняно невелике і старе (налічує до 70 років), та його намагаються утримувати в чистості й охайності. А головне – тут рідко буває тихо. Адже свою роботу працівники СБК спрямовують головним чином на сприяння активності дітей та шкільної молоді в культурному житті села, на їхній творчий розвиток.

Так, 15 лютого тут весело святкували День закоханих: відбулася молодіжна конкурсно-розважальна програма «10 кроків до кохання». Автори заходу  пропонували усім бажаючим реєструватися для участі у ньому. Бажання виявили 6 юнаків та 6 дівчат. Учасники демонстрували свої таланти та змагалися у спритності й дотепності. За перемоги у конкурсах отримували призи, забезпечені відділом культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради.

Цього дня також експонувалася виставка витинанок до Дня закоханих. Рукотвори виготовляли учасники дитячого гуртка «Умілі руки», що діє на базі будинку культури. А от вихованці гуртка «Театральне мистецтво» відтворювали обряди Стрітення.

Подібні молодіжні заходи зазвичай проходять у доволі тісному товаристві – молодь неохоче сьогодні йде до будинку культури. Тим не менш, підігрівати інтерес до художньої самодіяльності, народних традицій, прикладної творчості і мистецтва працівникам установи таки вдається.

Директор Литвинівського СБК Наталія Якубчик зауважує: «Ми намагаємося організовувати таке дозвілля, яке молодому поколінню буде перш за все цікавим. На сьогодні в нашому будинку культури працює 8 гуртків, 5 із яких орієнтовані на дітей і шкільну молодь. Загалом у гуртках та художній самодіяльності задіяно до 30 юних вихованців. Для ефективного проведення заходів поволі розширюємо матеріально-технічну базу. Ось нещодавно на кошти депутатського фонду депутатом Черкаської обласної ради Віктором Вусиком було придбано звукопідсилюючу апаратуру. А минулого року провели ремонт фасаду приміщення. Ми працюємо, вкладаємо душу в цю роботу, організовані нами масові заходи є невід’ємною частиною культурного життя села, а діти залюбки долучаються до творчості. І приємно, коли навіть такі невеличкі спільні святкування Дня Валентина, чи пізнавальні заняття приносять радість дітям і юнацтву нашого села».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь