A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

У Жашкові відзначили 30-ту річницю виведення військ з Афганістану (ФОТО. ВІДЕО)

Дата: 18.02.2019 12:24
Кількість переглядів: 772

15 лютого біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам відбулося покладання квітів та богослужіння, а опісля – урочистості та концерт в залі Жашківського РБК ім.П.Демуцького. Ініціатором заходів була Жашківська Спілка ветеранів Афганістану, участь у відзначенні 30-тої річниці виведення військ з Афганістану взяли представники влади, трудових колективів, вдови і матері загиблих воїнів-інтернаціоналістів, громадськість району.

Понад сотню наших земляків брали участь узбройних конфліктах в Югославії, Чехословаччині, Іраці, Кубі, Угорщині, Єгипті, Косово… Та найбільше представників Жашківщини було відправлено до Афганістану.

Можна багато говорити про доцільність вводу тоді обмеженого контингенту військ в гарячі точки, але жодні слова не зітруть із пам’яті ветеранів спогади про чужу війну в чужій країні, не повернуть загиблих. І як би там сьогодні не трактували ті події в Афганістані, всі, хто побував там, залишаються перш за все воїнами, котрі виконували свій військовий обов’язок.

Ветерани афганської війни і сьогодні активні, ініціативні, не залишаються осторонь того, що відбувається у нашій країні. Ні для кого не секрет, що Жашківська Спілка ветеранів Афганістану всіляко сприяє національно-патріотичному вихованню в районі. За їхньої підтримки проходять навчально-польові збори, патріотичні ігри «Джура» і «Сокіл». Голова Спілки  - Олег Кукла – є одним із співзасновників клубу юних друзів прикордонників, до якого на сьогодні входить 5 загонів і більше 50 школярів. Організацією надається допомога воїнам АТО, вони опікуються вдовами загиблих побратимів. Суттєву допомогу спілка та сам Олег Іванович надають навчальному центру прикордонної служби в Оршанці. Адже саме прикордонників першими вводили в гарячі точки. Це перші війська, котрі увійшли в Афганістан.

За активну життєву позицію, вагомий особистий внесок у виховання підростаючого покоління, надання волонтерської допомоги в зоні проведення АТО голові спілки  - Олегові Куклі – міським головою Ігорем Цибровським було вручено подяку міської ради та сувенірні презенти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь